Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na de goede ervaring met het onderzoek van mijn zoon besloten ook mijn dochter te laten testen en onderzoeken door Marion. We hebben haar advies en tips als zeer kundig en positief ervaren. Beide kinderen zijn in staat hierdoor anders naar hun toekomst te kijken en de juiste keuzes te maken waar het gaat om werk en loopbaan. Ontzettend bedankt voor je aandacht en begeleiding op maat.

Studie- en beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Wij willen 2eXplore en haar medewerkers heel graag bedanken voor de uitstekende begeleiding en met name het Studie- en Beroepskeuze onderzoek was voor onze dochter een prettige dag. Het advies is concreet en helder met een goede en positieve uitleg. Annemiek kan de volgende stap maken en gaat nu gericht 2 studies onderzoek op de open dagen. Goede investering en een zeer goed onderbouwd advies. Aanrader!

Masterkeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Voor de beeldvorming: de dag bestond uit een paar uur online testen invullen en een persoonlijk interview (duurde een à anderhalf uur meen ik). Tijdens het maken werd er goed gezorgd voor drinken en snoepjes. Een paar dagen later volgde een adviesgesprek en daarop volgend het uiteindelijke rapport. Zelf heb ik bijna een bachelor afgerond die toch niet helemaal bij mij past. Wat ga je dan doen als vervolgstudie? Ik had al wat mogelijke masters opgezocht en een mezelf half ingesteld op een specifieke. De uitslag van de test en het volgende adviesgesprek hebben me tot veel inzichten geleid en van het ingeslagen pad gehaald. Ik vond het fijn en raad aan om het studie- en beroepskeuze onderzoek te doen voordat je in dezelfde situatie als ik beland 🙂

Studie- en beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Afgelopen april heb ik deelgenomen aan de studie- en beroepskeuze onderzoek bij Myrthe, omdat ik nog niet echt wist wat ik later wilde gaan studeren. Daarom ben ik hier naar toe gegaan om ideeen te krijgen over welke studie bij mij past. Ik vond de onderzoeken super leuk en ze hebben mij ook zeker geholpen bij het zoeken van studies die bij mij passen. Er kwamen namelijk studies uit waar ik nog nooit naar had gekeken, maar uiteindelijk wel heel goed passen bij mijn kwaliteiten en interesses. Daarnaast was het ook leuk om mijn kwaliteiten en valkuilen in te zien. Kortom het was een leuke dag en ik heb er heel veel van geleerd! 🙂

Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na de conclusie dat mijn huidige HBO opleiding toch niet voldeed aan mijn verwachtingen, heb ik besloten om het loopbaanonderzoek bij 2explore te doen. Het kost enige tijd en inspanning om de testen in te voeren, maar het is zeker de moeite waard. Het is onvoorstelbaar dat de resultaten een exacte weergave van de werkelijkheid gaven. Marion Bedankt!

Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
De loopbaantest heb ik via mijn werkgever bij Marion mogen volgen. Dit is mij erg goed bevallen. Er word veel aandacht gegeven om er voor jou een zo goed mogelijk resultaat uit te kunnen halen. Het leuke aan de test is dat ze je eigenlijk niet kent, maar het resultaat klopt helemaal met hoe ik ben. Ik zou iedereen die niet zeker is over wat hij of zij wil deze test aanraden.

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Mijn plan A is altijd al geneeskunde geweest maar ik had geen idee wat mijn plan B zou moeten zijn. De resultaten uit dit onderzoek hebben mij veel geholpen bij deze keuze en hier heeft met name Marion een grote rol gespeeld. Het onderzoek wordt met veel persoonlijke aandacht uitgevoerd. Bedankt 2Explore!

Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★
4 5 1
Afgelopen najaar heb ik bij Marion Eggink-Nijenhuis in Deventer deelgenomen aan het loopbaanonderzoek. Het belangrijkste doel was om meer inzicht te verkrijgen in eventuele banen, die bij mij passen. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop het onderzoek is verlopen. Marion is erg professioneel en neemt je zeer serieus. Ze kijkt naar jou als persoon en kijkt goed waar je talenten en interesses liggen. Mede hierdoor is er een uitgebreid en persoonlijk rapport ontwikkeld. Op dit moment kan ik gerichter gaan zoeken naar vacatures die bij mij passen en heb ik hier meer zelfvertrouwen bij gekregen. Bedankt!

Compliment aan 2Explore!

none
★ ★ ★ ★
4 5 1
Op 18 oktober 2018 heeft onze dochter Kirsten een Studie- en Beroepskeuze dag gehad bij 2Explore in Bussum. Een maand daarvoor ben ik op zoek gegaan naar een bureau wat onze dochter verder kon helpen een weg te vinden in het web aan studie mogelijkheden in relatie tot haar persoonlijkheid, kennis en competenties. Ik ben vervolgens in contact gekomen met Marion Eggink-Nijenhuis van 2Explore. Vanaf het 1e contact met haar heb ik een prima gevoel eraan overgehouden. Aan de hand van heldere informatie, duidelijke afspraken en een snel handelen zijn we tot een plan de campagne gekomen. De onderzoeksdag is voor onze dochter prima verlopen. Aan de hand van uiteenlopende testen en meerdere gesprekken is er uiteindelijk een helder beeld ontstaan waar we achteraf prima mee aan de slag kunnen. 2Explore (Marion Eggink-Nijenhuis) is een uitstekend en professioneel bureau dat in staat blijkt te zijn om helder, kritisch en confronterend de cliënt te benaderen maar vooral te adviseren. Marion zelf blijkt prima in staat om kinderen vanaf 17 jaar aan zich te binden en met hen in korte tijd een vertrouwensband op te bouwen. Cruciaal om informatie in te winnen en daarmee het kind verder te kunnen helpen. Mede door deze goede ervaring met 2 Explore en met name met Marion Eggink-Nijenhuis beveel ik een ieder die zoekende is naar een nieuwe baan of een (vervolg) studie 2Explore van harte aan!

Studie- en beroepskeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na deze test, heb ik een bewuste keuze kunnen maken naar aanleiding van de testen die ik heb gemaakt en het gesprek. Marion (en collega's) hebben erg snel door aan de hand van jouw test uitslagen (onder meer capaciteitentests en persoonlijkheidstests), welke studie het best bij je past en welke mogelijk op plaats 2, 3, 4 enzovoort staan. Nu doe ik met ongelooflijk veel plezier de opleiding logopedie, allemaal door Marion!

Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Deze studiekeuzetest geeft je voldoende informatie over je zelf met in de uitslag een heel goed passend studie-advies. Super blij met dit onderzoek, ik wilde eerst niet omdat ik het te duur vond. Nu heel erg blij dat ik toch ben gegaan, had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. Aardige mensen en ik ben zo blij met mijn advies qua studie en heb mij mijzelf nog beter leren kennen. Top 2eXplore, ga zo door!

Loopbaan-onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor het extra steuntje in de rug! Mede door het traject welke bij 2explore heb doorstaan ben ik nu inmiddels alweer een maand aan het werk. Het architectenbureau welke op zoek was naar een BIM modelleur heb ik naar aanleiding van de resultaten gebeld met de vraag of zij inmiddels hadden gekeken naar mijn sollicitatie en ik heb benadrukt dat de werkzaamheden aansluiten bij mijn persoonlijkheid, interesses en talenten. Hierop hebben zij mijn sollicitatie bekeken en mij uit genodigd voor een gesprek. Na het eerste gesprek te hebben gehad was ik binnen een week ook aan het werk bij ze. Inmiddels ben ik ongeveer een maand aan het werk en het lijkt alsof alles bij elkaar komt. Ik mag mijn vaardigheden als interieurarchitect laten gelden, ik kan mij verder ontwikkelen op het bouwkundig vlak, en de architect van komt met regelmaat naar me toe om te sparren over het esthetische kant van een project (oor het bouwkundige gedeelte gaat hij vaak naar een engineer). Ik ben dus heel tevreden! Bij deze nogmaals dank voor je steun.

Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Beste Marion, Ongeveer een jaar geleden hebben mijn broertje, Matthijs Kuiken, en ik een beroepskeuzetest bij je gedaan. De uitslag van Matthijs was onder andere security management. Hij zit nu in zijn eerste jaar security management, heeft het daar erg naar zijn zin en doet het heel goed. De uitslag bij mij was onder andere geneeskunde. We kwamen samen tot de conclusie dat dat een hele lange en lastige weg zou zijn om te volgen. Ik ben er toch voor gegaan en ik ben heel gelukkig om nu te kunnen zeggen dat ik vandaag te horen heb gekregen dat ik ben toegelaten tot geneeskunde! Matthijs en ik willen je hartelijk bedanken voor het advies en de steun!

profiel en studiekeuzetest

none
★ ★
2 5 1
De resultaten van de profiel- en studiekeuzetest zijn duidelijk. Om 14.30 uur was onze dochter klaar. Het grote nadeel is dat in het rapport met name particuliere hbo opleidingen aanbevolen worden. Terwijl onze dochter, naar een reguliere hbo opleiding gaat, zodat wij hier helaas weinig aan hebben. Het was fijn geweest om een lijstje van scholen en opleidingen te hebben waar we zouden kunnen gaan kijken.

Studie- beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
2eXplore heeft mij veel duidelijkheid gegeven over welke studie ik wil doen en wat bij mij past. Niet alleen qua interessegebied, maar ook wat er bij mijn persoonlijkheid en competenties past. Zeker een aanrader voor iedereen die twijfelt of meer zekerheid wil!

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ik vond de dag van het onderzoek en gesprek erg nuttig. Ik heb veel tests afgelegd. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je goed kan en waar je sterke/zwakke punten liggen. Vervolgens werd er aan de hand van deze gegevens onderzocht welke studies het beste bij je passen en waarom. Ik heb er erg veel aan gehad. Ik weet dat ik nu een goede keuze kan maken. Zeker een aanrader als je niet goed weet wat je wil gaan doen.

Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Onze ervaring met 2explore is zeer leerzaam, verhelderend en zinvol. Onze zoon zat de laatste jaren in een neerwaartse spiraal op zijn middelbare school en voor ons leek het bijna onmogelijk om hier uit te komen na jaren proberen. Marion heeft onze ogen doen openen zowel bij ons als ouder maar ook bij onze zoon. De manier waarop Marion onze zoon benaderde was zeer professioneel, prettig en doeltreffend. Heel erg bedankt! Hartelijk groet!

Studiekeuze test

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ik ben 25 jaar, ik woon in Antwerpen (België) en ik zit al jaren te twijfelen wat ik ga doen. Ik heb bij 2eXplore op de vestiging Bussum een studiekeuze test gedaan waar ik zeer tevreden over ben! Ze adviseren niet alleen een studie of richting maar ze houden ook nadrukkelijk rekening met je thuis situatie en hoe je persoonlijk in elkaar zit! Aan die combinatie had ik enorme nood! Het was zeker de moeite waard, een aanrader!

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Wat heeft 2explore mij geholpen bij het kiezen van een opleiding! Echt een aanrader!

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na de vierde klas op de middelbareschool heb ik een studiekeuzetest gedaan bij 2explore en dit heb ik als heel prettig ervaren! Toen ik 4 jaar later belde dat ik graag nog een keer langs wilde komen, wist ze nog precies wie ik was en deze betrokkenheid voelde heel goed. De tweede testdag was opnieuw heel aangenaam en met Marion kon ik heel goed praten over mijn studiekeuze, masterkeuze, stagekeuze en eigen gevoel hierbij. Naast dat het professioneel was, voelde ik dat Marion op persoonlijk vlak fijn met mij mee dacht. Daarnaast heeft ze in de nazorg nog meegedacht voor een eventueel stagebedrijf; top! Ik raad 2explore bij iedereen aan!

studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Nadat onze eerste dochter 3 jaar geleden een studiekeuze test heeft gedaan, omdat ze halverwege het eerste jaar HBO strandde hebben we na ervaringen van een collega een afspraak gemaakt bij 2explore. Onze dochter had geen idee wat ze dan wel wilde gaan studeren. Uit de test kwamen de kwaliteiten van haar naar boven en de test gaf o.a. een advies pedagogiek. Nu zit ze in haar 3e jaar en zit ongelooflijk goed op haar plek. Een fantastisch gevoel voor haar en ons. Onze 2e dochter doet dit jaar HAVO examen. Zij is iemand die bevestiging zoekt (al vanaf de basisschool) in haar keuzes. Ze wist voor haarzelf welke richting ze wilde maar had de bevestiging nodig. Wat er uit de test kwam bevestigde haar gevoel niet alleen. Het was overduidelijk waar haar competenties liggen en wat haar valkuilen zijn. Wat omschreven de testen duidelijk wie ze was en wat ze wilde. Ook nu hebben we een ongelooflijk fijn gevoel overgehouden. Heel erg dank Marion

studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Nadat onze eerste dochter 3 jaar geleden een studiekeuze test heeft gedaan, omdat ze halverwege het eerste jaar HBO strandde hebben we na ervaringen van een collega een afspraak gemaakt bij 2explore. Onze dochter had geen idee wat ze dan wel wilde gaan studeren. Uit de test kwamen de kwaliteiten van haar naar boven en de test gaf o.a. een advies pedagogiek. Nu zit ze in haar 3e jaar en zit ongelooflijk goed op haar plek. Een fantastisch gevoel voor haar en ons. Onze 2e dochter doet dit jaar HAVO examen. Zij is iemand die bevestiging zoekt (al vanaf de basisschool) in haar keuzes. Ze wist voor haarzelf welke richting ze wilde maar had de bevestiging nodig. Wat er uit de test kwam bevestigde haar gevoel niet alleen. Het was overduidelijk waar haar competenties liggen en wat haar valkuilen zijn. Wat omschreven de testen duidelijk wie ze was en wat ze wilde. Ook nu hebben we een ongelooflijk fijn gevoel overgehouden. Heel erg dank Marion

Veel meer dan een studiekeuzetest

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Iets wat ik heel erg prettig en belangrijk vond in mijn positieve ervaring met 2eXplore was de persoonlijke benadering. Juist het feit dat Marion veel verder keek dan slechts mijn interesses en skills zorgden ervoor dat de conclusies (hoe tegenstrijdig deze soms leken) logischer leken dan ooit. Haar betrokkenheid geeft vertrouwen in je eigen kunnen.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Als reactie op de test en de manier waarop je dit traject begeleidt kan ik, als vader van Nena, zeggen dat ik een heel eind in de goede richting ben gedirigeerd. De test is goed opgebouwd en geeft een goed beeld van Nena als persoon, haar do’s en don’ts. Vaak denk je ze wel te weten, maar op papier met een toelichting erbij komt het allemaal net weer iets anders over. In de uitkomst van de test herkende ik erg veel van mezelf! De bekende appel….. Voor een meisje van 15 zwetend voor het examen havo geeft deze test prima handvatten om gericht naar een vervolgstudie te kijken. We hebben de eerste open dag al ingepland! Al met al een prima investering voor de toekomst en zeer zeker de moeite waard als je twijfelt of eigenlijk helemaal niet weet wat je wil. Je komt iets te weten over je sterke en ook over je minder sterke punten. Altijd goed! Ik kan dan ook niet anders dan positief zijn en zal zeker je bureau aanprijzen.

Duwtje in de juiste richting!

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Marion (2eXplore) wist de juiste snaar te raken bij onze zoon. Een boost in zelfvertrouwen en duidelijke richting voor studiekeuze. Wij kunnen de verschillende referenties alleen maar onderschrijven!

Duwtje in de juiste richting!

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Marion (2eXplore) wist de juiste snaar te raken bij onze zoon. Een boost in zelfvertrouwen en duidelijke richting voor studiekeuze. Wij kunnen de verschillende referenties alleen maar onderschrijven!

Loopbaanonderzoek & studieadvies

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na een succesvol studieadvies aan onze dochter heb ik nu zelf ook een zeer waardevol advies gekregen om weer aan een nieuwe carrière te beginnen als freelancer (wat ik niet dacht te durven) en dit ook te combineren met een verkorte HBO studie. Marion heeft met veel betrokkenheid en enthousiasme de juiste boost gegeven. Helemaal blij!!

Studie- en beroepskeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na een lange zoektocht bij 2Xplore om hulp gevraagd bij het vinden van een passende studie voor onze zoon. Zeer goed begeleid door Marion. De uitkomsten van de testen zijn uitvoerig besproken en vastgelegd in een goed leesbaar verslag. Aanrader.

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Door 2eXplore en Marion weet ik nu dat ik een goede keuze heb gemaakt qua studie. Daarnaast heb ik een veel beter beeld gekregen hoe ik ben als persoon, welke sterke en zwakke punten ik heb.

Studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Op hele korte termijn konden we bij Marion terecht. Onze dochter had besloten na één jaar technische universiteit te stoppen met haar studie, maarja wat moet je dan? Marion heeft haar op een volledig nieuw spoor gezet. Omdat uit de testen bleek dat ze een echte allrounder is, adviseerde Marion haar een brede bachelor opleiding te gaan volgen, Liberal Arts and Sciences. Sophie heeft inmiddels haar advies opgevolgd. Tijdens het evaluatiegesprek toonde Marion zich niet alleen zeer bekwaam, maar ook empathisch. Het was een erg fijn gesprek.

Studie- en Beroepskeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
2eXplore heeft ons gevraagd de tevredenheid te delen. Onze dochter heeft na een verkeerde studiekeuze een goed en passend studie- en beroepskeuze advies gekregen van 2eXplore. Wij zijn erg tevreden over de snelle procedure, duidelijke communicatie en zorgvuldige rapportage. Een betrouwbaar bureau met veel expertise en ervaring. Anne heeft een goed inzicht in haar kwaliteiten en valkuilen gekregen, een mooie bevestiging.

Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
2eXplore heeft mij onwijs geholpen met het vinden van een passende studie. Ik wist namelijk nooit goed wat ik wilde doen, maar door de gesprekken en testen weet ik wat voor een studie echt goed bij mij past! Zij hebben mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en ook mijn zwaktes, maar houden ook rekening met wat jij als persoon interessant vind.”

Studie- en Beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na veel onzekerheid en twijfel over de studiekeuze, ben ik op aanraden van mijn ouders een studie- en beroepskeuze onderzoek gaan doen bij 2eXplore. Ik kreeg meer inzicht in mezelf en duidelijkheid over voor mij geschikte studiemogelijkheden. Het was min of meer een bevestiging van de ideeën die ik al had. Ik ben erg blij met de persoonlijke en fijne begeleiding van Marion.

Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
De hulp die mij vanuit 2explore (Marion) is aangeboden was zeer waardevol. Wat een vertrouwelijke, fijne en prikkelende sfeer! Naast het feit dat je veel inzicht krijgt in studie- en loopbaanrichtingen, heeft de opgedane zelfkennis mij ontzettend veel vertrouwen gegeven en geholpen. Of je nu moeite hebt met school, studie of baankeuze, Marion is er voor je. Het krachtige aan 2explore is dat er tools gegeven worden waarmee jij zelf aan de slag kan. Voor ieder een aanrader. Nogmaals bedankt.

Studie en beroepskeuze onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Zeer waardevol! Je krijgt én inzicht in wat de beste vervolgstudie is, en een heel scherp profiel van je kind. Professioneel overtuigend gebracht.

Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Marion heeft mij enorm geholpen om in te zien wat mijn talenten zijn en op welke manier ik deze het beste kan benutten om mijn carrièrepad in een stijgende lijn voort te zetten. Ik heb altijd al veel ambitie maar had het idee dat ik stil stond in mijn werk; ik was mijn doel een beetje kwijt. Door onderzoek en door de juiste vragen te stellen, heb ik zoveel meer inzicht gekregen in wat ik kan en wat ik nou eigenlijk echt wil. Ik maak nu veel bewuster keuzes en heb een duidelijker beeld van wat ik wil en hoe ik daar kan komen. Wat mij betreft was het de beste beslissing die ik gemaakt heb om bij Marion een loopbaanonderzoek te laten doen. Ik kan het iedereen aanraden die twijfelt of hij/zij op het juiste pad zit, even niet meer weet wat hij/zij nou eigenlijk echt wil of zijn/haar doel even uit het oog verloren is. Bedankt Marion!

Studiekeuze en Loopbaanonderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na gestopt te zijn met mijn hbo-studie heb ik een studie- en beroepskeuze onderzoek gedaan bij 2eXplore. Hier kwam uit dat de studie waar ik uiteindelijk voor heb gekozen redelijk bij mijn persoonlijkheid/capaciteiten zou passen, maar mogelijk te theoretisch zou zijn. Na het afronden van deze studie kwam ik erachter dat Marion toch wel gelijk had. Aangezien ik na het afronden van deze studie nog steeds niet zeker wist wat ik wilde gaan doen heb ik wederom bij Marion aangeklopt, dit keer om een loopbaanonderzoek te doen. Ik ben weer zeer tevreden met de gegeven inzichten, resultaten en mogelijkheden en zal dit keer het advies opvolgen!

Studenten onderzoek

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Super professioneel, degelijk onderzoek, enthousiaste mensen en uiteindelijk een heel goed passend studiekeuze advies! Echt top, ik was onder de indruk dat zij zoveel over mij konden vertellen en mij de goede richting op hebben gestuurd. Top 2eXplore, dank voor jullie geweldige hulp en heel fijn dat ik in Naarden nog terecht kon voor een studiekeuze onderzoek.

Studie en Beroepskeuze-onderzoek december 2016

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
In december, vlak voor kerst, heb ik 2eXplore benaderd met de vraag of er voor mijn zoon op korte termijn een plekje vrij was voor een Studie en Beroepskeuze-onderzoek. Waar andere bureaus met data in februari kwamen zorgde Marion Eggink er voor dat er snel een plek beschikbaar kwam en dat we binnen een week daarna de resultaten konden bespreken. Ik ben erg blij met de uitkomsten van het onderzoek; het geeft bevestiging en hier en daar bijstelling van het beeld van mijn zoon. Belangrijker nog is dat de uitkomsten in samenhang worden gepresenteerd en besproken en ook voorzien van een “gebruiksaanwijzing”. Zowel ik als mijn zoon hebben het onderzoek en de nabespreking als heel prettig ervaren. Marion heeft zich er niet makkelijk van af gemaakt. “Value for money” en heel fijn om te weten wat er nu wel en wat er nu niet aan de hand is!

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
In 2009 heb ik een Studie- en Beroepskeuzeonderzoek gedaan bij 2eXplore/Marion. Ik heb daar verschillende testen mogen doen, zowel op de computer als persoonlijke gesprekken. Op dat moment had ik nog geen goed idee van wat ik graag wilde gaan doen. Nu, 7 jaar later zijn we aanbeland in 2016 zit ik in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hanzehogeschool in Groningen. De tijd is aangekomen om te gaan afstuderen. Dankzij deze Studie- en Beroepskeuzeonderzoek heb ik gelijk de goede keuze gemaakt qua opleiding en heb ik niet onnodig hoeven switchen. Uiteindelijk heeft dit dus veel tijd en geld gescheeld. Vandaar dat ik mijn dank uitspreek naar Marion en haar team. Een aanrader voor iedereen die niet goed weet wat hij/zij wil en een duwtje in de rug wil hebben.

Studie- beroepskeuze onderzoek

Studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Toen ik bij Marion Eggink van 2eXplore in Naarden kwam, was er nog veel onduidelijk voor mij. Ik was met een studie gestopt omdat ik te gehaast een keuze had gemaakt. Na de testdag en het adviesgesprek kan ik met trots zeggen dat ik eruit ben welke studie ik wil gaan doen! Ik vond het erg lastig om iets te kiezen uit het brede scala aan studies. Door onder andere goed mijn karakter en drijfveren uit te zoeken werd het al snel duidelijk wat ik wilde gaan doen. Ik kwam niet alleen met een studie op het einde, ik leerde ook mijzelf nog goed kennen! Kortom, alleen maar lovende woorden over Marion.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Na veel open dagen en meeloopdagen te hebben bezocht, zakte de moed me in de schoenen. Ik had al zoveel opleidingen bekeken, maar wist niet goed wat ik nu echt wilde. Daarom ben ik bij 2eXplore geweest voor een Studie- en Beroepskeuze onderzoek. Ik ben daar goed geholpen, zowel op de testdag als tijdens het gesprek. Tijdens het gesprek kwamen studies naar voren waar ik zelf nog nooit aan gedacht had, maar die me wel erg leuk leken. Naast de studies die uit de test kwamen, heb ik ook inzicht gekregen wie ik als persoon ben en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben erg blij dat ik het onderzoek heb gedaan en ga met frisse moed open dagen van opleidingen bezoeken. Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie advies!

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Mijn ervaring met 2eXplore is zeer zinvol, dankbaar en leerzaam geweest.Onze zoon zat al jaren in een neerwaartse spiraal, we konden geen oorzaak vinden, hij was inmiddels door alle tegenslagen zo klaar met school dat hij zonder MBO diploma en met een restschuld de school heeft verlaten. Tijdens de zomervakantie zijn we getipt om 2eXplore eens te bezoeken en dit heeft geresulteerd in een nieuwe start op het MBO. Hij gaat zijn opleiding vervolgen, we hopen dat af te sluiten in 1 jaar zodat hij een compleet andere richting in kan die we zelf nooit hadden kunnen bedenken. Door deze toekomst visie is hij (tot nu toe) gemotiveerd om zijn diploma te halen want hij heeft dit nodig voor zijn toekomstige baan waar hij door Marion met veel plezier naar uitziet. De manier waarop Marion met hem heeft gewerkt was erg prettig, doeltreffend en zeer zinvol. Als we naar de kosten kijken moet ik eerlijk bekennen dat het wel een kostbaar onderzoek is maar een studieschuld zonder diploma, een zoekende puber die alleen maar verder afdwaalt van zijn doel en de stress die het oplevert is het me zeker de moeite waard geweest. Nogmaals heel erg bedankt!

Studie- beroepskeuze onderzoek

Studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Nadat mijn broertje en zusje al ontzettend goed zijn geholpen bij 2eXplore heb ik ze zelf ook gevraagd om mij te begeleiden bij de keuze voor een nieuwe studie. Na zelf lang te hebben gezocht naar een passende opleiding ben ik ontzettend geholpen met de professionele en persoonlijke begeleiding waardoor ik tot veel inzichten ben gekomen over mezelf en mijn toekomst! Kortom, een echte aanrader!

studiekeuze onderzoek

studiekeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ongeveer een half jaar geleden ben ik een aantal keren op bezoek geweest bij 2eXplore in Deventer. Hier heb ik over mijn studiekeuze gepraat en enkele testen gedaan. Super goed verzorgd door Marion! En natuurlijk het belangrijkste een goed advies gekregen voor een opleiding, waar ik nu al anderhalve maand met veel plezier zit. Een echte aanrader!

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Door 2eXplore heb ik niet alleen een betere kijk op mijn studiemogelijkheden gekregen, maar ook een uitgebreid persoonlijkheidsinzicht. Alles werd ineens een stuk duidelijker, en ik heb veel over mezelf geleerd. Ik ga binnenkort naar een paar open dagen van studies en heb er enorm veel zin in. Het heeft mij enorm veel stress bespaard en een duidelijk toekomstperspectief gegeven.

studie- beroepskeuze test

studie- beroepskeuze test
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Mijn ervaring met 2eXplore: Het was een hele leuke ervaring. De dag is vermoeiend door het vele denken de hele dag, maar je wordt vriendelijk geholpen en voor drinken en een koekje wordt gezorgd. De gesprekken zijn leuk en de uitkomst van het onderzoekt past precies bij mij als persoon, ik kon mij er helemaal in vinden. Nogmaals heel erg bedankt! Ik ben blij dat ik deze test gedaan heb.

studie- beroepskeuze test

studie- beroepskeuze test
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ik wil u bij deze enorm bedanken voor alle moeite die u gedaan heeft. Ik vond het een fijne ervaring die anderen zeker aan te bevelen is! Natuurlijk wil ik ook graag een review voor uw website schrijven, dus bij deze: ‘Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt Marion!’

NIO-onderzoek

NIO-onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Marion heeft voor onze zoon groep 8 door middel van een NIO – onderzoek ons een zeer verhelderend beeld kunnen geven. De uitslag was uiteindelijk zowel voor hem, als ons, als zijn leerkracht verrassend. Tegenwoordig bepaald de leerkracht van de lagere school de plaatsing in het vervolg onderwijs, indien dit niet overeenkomt met je eigen kijk op je kind bied een NIO-test een hele goede onderbouwing om je kind op de juiste plek te krijgen waar hij zich thuis voelt. Bij Marion heeft onze zoon de mogelijkheid gehad om op een zeer rustige, prettige manier zijn mogelijkheden te tonen, hij heeft het ervaren als een zeer leuke dag. Na deze positieve ervaring hebben we onze dochter ( 3 vwo) opgegeven voor een profielkeuze onderzoek, vaak moet je al jong een richting kiezen maar weet je nog niet welke mogelijkheden er allemaal zijn of wat bij je past. Voor onze dochter gaf het profielkeuze onderzoek een duidelijke weergave van haar zelfbeeld, mogelijkheden die bij haar persoonlijkheid passen en heeft het geleid tot een profielkeuze waar zij nu al blij mee is. De spanning is eraf en ze heeft nu al zin in het komende jaar! Onze ervaring met Marion en Sonja van 2eXplore is zeer goed en aan te bevelen.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Blij dat we naar 2eXplore zijn gegaan om tot een juiste studie en schoolkeuze te komen. De uitslag was verrassend, maar zeer passend. Bedankt!

profielkeuze onderzoek

profielkeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Voor onze dochter (HAVO-3 scholiere) was het krijgen van duidelijkheid van groot belang. Dankzij de adviezen van Marion kon zij de knoop doorhakken en de juiste profielkeuze maken. Als ouders hebben we genoten van het gesprek wat volgt op de testdag en hebben we leuke en interessante zaken gehoord die geholpen hebben om gedrag en keuzes van Jeline te begrijpen.

studiekeuze onderzoek

studiekeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ik wil 2eXplore nog heel hartelijk bedanken voor de begeleiding van Swen bij zijn studiekeuze en in het eerste jaar van zijn studie. Hij doet het erg goed en heeft er echt plezier in. Zijn propedeuse heeft hij begin dit jaar gehaald.Hij is een heel ander mens geworden.

loopbaan onderzoek

loopbaan onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
2eXplore, bedankt voor jullie advies en de heldere uitwerking in de rapportage. Naast verscheidene algemene cijferresultaat-stukjes heeft Marion ook enkele erg persoonlijke spiegels, bevindingen en tips gegeven die erg prettig en treffend zijn. Dank hiervoor. Hier kan ik de komende tijd mijn voordeel mee doen en ze geven me richting mbt mijn beroepsleven. Jouw voorgestelde training ter verbetering van mijn communicatieve en persoonlijke vaardigheden om meer draagvlak en invloed te verkrijgen voor mijn ideeën, ga ik waarschijnlijk in het voorjaar van 2016 volgen. Het is goed om een volgende stap te zetten en prettiger in mijn werk te zitten. Nogmaals dank voor jullie advies.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Vanaf dag 1 zat Romy op de verkeerde opleiding, verpleegkunde, zo voelde zij dat. Na 3 weken proberen moest er wat gebeuren. Marion van 2eXplore kenden wij en zij heeft gezorgd dat Romy met spoed getest kon worden. Romy had zelf geen enkel idee wat ze voor een andere opleiding wilde gaan doen. Uit de test kwam maatschappelijk werk of pedagogisch werk, de laatste had haar voorkeur. Deze test beschreef precies onze dochter, haar zwakke en sterke kanten en haar interesses. Romy kon gelijk overstappen, is nu een ander kind, was stil en teruggetrokken en nu is zij weer gezellig aanwezig. Dank 2eXplore voor jou snelle actie en Hulp!

loopbaan onderzoek

loopbaan onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Dankzij 2eXplore en Marion heb ik een beroepskeuzetest kunnen doen. Je krijgt op een prettige professionele manier inzicht in je persoonlijkheid, capaciteiten en studies/ beroepen welke bij je passen. Ik heb voldoende vruchtbare voeding om een keus te kunnen maken voor een nieuwe studie. Hartelijk dank!

studiekeuze

studiekeuze
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Dankzij 2eXplore heb ik veel meer duidelijkheid gekregen over o.a. mijn kwaliteiten en vervolgopleidingen die om die reden goed bij mij passen!

studiekeuze

none
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Ongeveer een jaar geleden inmiddels heb ik mij laten adviseren bij 2eXplore over mijn studiekeuze. Ik was zelf al op veel Universiteiten geweest en ook al op het HBO. Ik wist totaal niet wat ik wilde. Uiteindelijk had ik met mijn ouders besloten dan toch maar een studiekeuzetest te laten doen. Ik heb er nooit spijt van gehad! Op de dag zelf heb ik een hoop testen moeten maken, maar ik werd uitstekend verzorgd door Marion, dus ik had helemaal niks te klagen. Alles mocht op mijn eigen tempo, zelf kiezen wanneer ik pauze wilden etc. Ik moest me natuurlijk wel houden aan de tijdslimiet houden die voor de testen stond. Ongeveer een maand later kreeg ik mijn advies van Marion. De hotelschool in Den Haag zou het beste bij mij passen. Toen ik het hoorde had ik meteen zoiets van nee dat kan echt niet…(zelf was ik in Maastricht wezen kijken en het stond me totaal niet aan). Toch maar Marion advies opgevolgd en bij de Opendag van Hotelschool The Hague geweest. Uiteindelijk heb ik daar de selectieprocedure doorlopen. Helaas, daar werd ik uitgeloot. Maar niks minder leuk, in Leeuwarden werd ik toegelaten. Nu ben ik inmiddels al 10 weken bezig hier op Stenden en heb ik bijna mijn eerste periode afgesloten en de opleiding bevalt me prima. Zonder Marion was ik waarschijnlijk nooit meer bij de Hotelschool gaan kijken… Hartstikke bedankt Marion!

studiekeuze

studiekeuze
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Marion heeft mijn beide zoons geholpen bij het maken van een studiekeuze. Door middel van een zeer professioneel assessment heeft zij inzichtelijk gemaakt welke opties geschikt en kansrijk zijn. Daarnaast heeft zij mijn oudste zoon gedurende het afgelopen jaar begeleid bij het volgen van zijn studie en met name bij het monitoren van de voortgang en de communicatie met zijn school. In alles wat zij gedaan heeft en nog steeds doet, vindt zij een goed evenwicht tussen de rollen van de ouders, de school en de student/het kind. Zij opereert professioneel, durft duidelijk te zijn naar alle betrokkenen en heeft het belang van het kind altijd hoog in het vaandel. Een absolute aanrader voor ouders en kinderen die het gevoel hebben voor moeilijke keuzes te staan en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
Hierbij onze ervaring met 2eXplore. Na het behalen van zijn HAVO diploma heeft onze zoon een verkeerde studiekeuze gemaakt en is voortijdig gestopt. Na aanraden van kennissen zijn wij blij dat we naar 2eXplore Psychologisch Adviesbureau zijn gegaan, om tot een juiste studiekeuze te komen. Na een aantal onderzoeken door Marion waren wij toch verrast met de uitslagen die daar uit zijn gekomen. Hij is nu zeer enthousiast over de keuze die hij nu heeft gemaakt dank zij 2eXplore.

studie- beroepskeuze onderzoek

studie- beroepskeuze onderzoek
★ ★ ★ ★ ★
5 5 1
2eXplore heeft mij onwijs geholpen met het vinden van een passende studie. Ik wist namelijk nooit goed wat ik wilde doen, maar door de gesprekken en testen weet ik wat voor een studie echt goed bij mij past! Zij hebben mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en ook mijn zwaktes, maar houden ook rekening met wat jij als persoon interessant vind.