Webklas! De RUG biedt een nieuwe manier van proefstuderen

De rijksuniversiteit Groningen biedt sinds kort een nieuw programma aan. Dit houdt in dat zij via een digitale manier scholieren uit 5/6 VWO willen laten proefstuderen door middel van de webklas. Hierdoor kunnen zij betere verwachtingen scheppen bij de scholieren over het eerste jaar van de betreffende studie.

Ik heb mij aangemeld via de website van de rijksuniversiteit Groningen en kreeg direct een mailtje met daarin de gegevens van de webklas en wanneer deze van start zou gaan. De webklas kost ongeveer tien studielasturen, maar wat levert het op?

Allereerst geeft het een duidelijk beeld van de lesstof die je kunt verwachten in het eerste jaar van de studie. Ik had zelf voor de webklas rechtsgeleerdheid gekozen, hierin kreeg ik opdrachten bepaalde zaken te beargumenteren en het benodigde studiemateriaal hiervoor was ruimschoots aanwezig. De webklas heeft mij geholpen bij de bevestiging van mijn studie. De opdrachten waren interessant, leerzaam en overzichtelijk ingedeeld. Je krijgt te maken met verschillende onderwerpen in het eerste studiejaar en deze hebben ze doorgevoerd in de verscheidene opdrachten binnen de webklas.

Het heeft mij nieuwe inzichten binnen de studie gegeven, een bevestiging en het staat natuurlijk goed aangeschreven op je CV als je op een brede manier hebt gekeken naar je studie. Dit kan je aantonen doormiddel van het certificaat die je na het voltooien van de webklas ontvangt. De nieuwe mogelijkheid van de RUG om proef te studeren is zeker een aanrader!

Anne Schouten

Neem een kijkje op: www.rug.nl/education/scholierenacademie/webklassen/
Voor informatie over de studiekeuzecheck: www.2explore.nl/studiekeuzecheck/