Studiekeuzecheck – hulp bij Studiekeuze

De studiekeuzecheck is vanaf 2014 een verplicht onderdeel van de inschrijving voor je bacheloropleiding.

De manier waarop de studiekeuzecheck wordt gedaan kan verschillen per opleiding. Bij de meeste opleidingen bestaat het uit een of meerdere onderdelen bijvoorbeeld: een dagje proefstuderen, een opdracht/activiteit en/of een studiekeuzegesprek. Hierdoor kunnen zij jou een advies geven.

De studiekeuzecheck is een advies van de opleiding over hoe zij inschatten dat de door jou gekozen opleiding past bij jou wensen en capaciteiten in relatie tot de gekozen studie.
Goed om te weten dat het advies vrijblijvend is. Het geeft je natuurlijk wel een goed beeld van je kansen om de studie succesvol te kunnen doorlopen.

Als je wilt weten hoe het precies zit voor jouw gekozen studie, kijk dan bij de opleiding op het tabblad toelating en kosten.

Je hebt recht op een studiekeuzecheck maar zij kunnen jou ook verplichten hieraan mee te doen.
Het doel is natuurlijk om te zorgen dat jouw studie een succes wordt!

Meldt je je na 1 mei aan en/of werk je niet mee aan een verplichte studiekeuzecheck dan verlies je je toelatingsrecht en bepaalt de opleiding of zij jou toelaten voor de door jouw gekozen studie aan het HBO of WO.

Wil je meer weten mail ons dan met je vragen, of maak een afspraak met een van onze adviseurs, wij helpen je graag bij een goede voorbereiding.

(bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap via www.rijksoverheid.nl

Meer informatie over proefstuderen via webklas?  www.2explore.nl/webklas-in-de-praktijk/