Esmee&Myrthe 48
Studie- en Beroepskeuze onderzoek

Uitgebreid onderzoek naar capaciteiten-, persoonlijkheid en interesses gericht op studiekeuze.

Profielkeuze onderzoek

Onderzoek gericht op welk profielkeuze het best passend is en daarbij kijkend naar eventuele studierichtingen in de toekomst.

Masterkeuze

Na het volgen van een bachelor op zoek naar een goed aansluitende master, dan is dit onderzoek wat voor jou! Hierbij kijken we ook alvast mee voor een passend toekomstige start van jouw carriere! 

 Intelligentie onderzoek

Intelligentieonderzoek op basis van de WISC-V of NIO. Second opinion op het schooladvies. Een compleet beeld van de krachten en mogelijkheden van je kind op cognitief vlak.

Studiebegeleiding

Loop je vast in je studie, bijvoorbeeld in je scriptie? Weet ons te vinden voor begeleiding, gericht op het ontwikkelen van sterkere studievaardigheden!

Psychologie gericht op krachten en talenten!
Stap 1

Je meld je aan via de website of je kan ons even bellen! 

Stap 2

Je vult vragenlijsten vooraf thuis in, je krijgt hiervoor in de uitnodiging een link met inloggegevens en kan je in je eigen tijd afronden!

Stap 3

Onderzoeksdag op locatie waarbij je allerlei vragenlijsten en testen maakt en daarnaast een persoonlijk intervieuw hebt met een van onze psychologen. 

Stap 4

Het adviesgesprek dit kan op locatie maar ook online. Je mag hier iemand voor uitnodigen zoals je ouders of een vriend/vriendin.

Stap 5

Na het adviesgesprek ontvang je van ons zo snel mogelijk een uitgebreid rapport met al jouw uitslagen en advies! 

Zal ik u even bellen?
Laat je nummer hierachter en ik bel je z.s.m. terug

Ben je opzoek naar een passende studie, master of profielkeuze en zie je door de bomen het bos niet meer?

Wil je zeker weten de goede keuze maken en heb je behoefte aan een goede onderbouwing van je keuze?

Wij helpen je graag verder! Wij werken uitsluitend met psychologische en wetenschappelijke testen. Een Studie- en Beroepskeuze onderzoek kan helpen bij het (her)oriënteren op de juiste studierichting,  masterkeuze en toekomstige beroepsmogelijkheden.

Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in studie en later werk: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen. Ook het persoonlijk functioneren, als aard en stijl en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in studie/werk. We onderzoeken je studievaardigheden, je gedrevenheid, je vermogen om met druk om te gaan, je interesses, motivatie en intelligentie.

Op basis van de resultaten uit dit onderzoek kunnen wij je een goed beeld geven van jouw mogelijkheden. Vervolgens stellen we, in overleg met jou (en je ouders), studies voor die goed bij jou aansluiten. Wij stellen een aantal concrete studies voor, maar jij beslist uiteindelijk wat het wordt. Het gaat ten slotte om jouw leven en jij bepaalt hoe dat zal verlopen. Aan de hand van al deze onderzoeksresultaten en een uitgebreid interview worden realistische suggesties gedaan voor de best passende studiekeuze!!

Focus altijd op talenten!

Aansluitend bieden wij, indien nodig, TOP-studie(keuze)begeleiding. Neem voor hulp bij al deze facetten van Studie- Profiel- Master- en Beroepskeuze gerust contact met ons op of app ons op:  M 06 20 45 21 03 of 06 44 29 34 20

Of je nu op het vmbo, de havo of het vwo zit of op het mbo, hbo of wo, in alle gevallen kijken we naar jou, je wensen en talenten en geven we je een passend concreet advies. Ook als je bent vastgelopen in je studie, of je kunt de motivatie er niet meer voor opbrengen, helpen wij je graag.

Leven (en werken) vanuit je talenten en drijfveren en dus met veel positieve energie dat wil toch iedereen? Sinds twee jaar mag ik dit ‘beleven’ toen heb ik; ex-profvoetballer en op dat moment professioneel ‘teamtrainer’ in het voetbal het loopbaanonderzoek gedaan. Ik wist dat ik weer wilde (deeltijd)studeren maar wat? Hiernaast was ik op zoek naar een andere, beter passende baan. 2eXplore en de uitgebreide rapportage (die ik er stiekem nog wel eens bij pak) hebben mij enorm geholpen: ik heb mezelf beter leren kennen, ik volg een geweldige, voor mij toen onbekende studie (Learning and Development in Organisations) en heb o.a. door haar concrete handvatten makkelijker een nieuwe baan kunnen kiezen waarbij ik wel heel vaak zin heb om ‘aan het werk’ te gaan. Hoe werkt het loopbaanonderzoek? Thuis maak je twee testen, vervolgens start de dag met een uitgebreid gesprek (1,5 á 2 uur), nog meer testen, tussentijdse vragen in mijn geval direct het afsluitende adviesgesprek met partner. De rapportage volgt twee weken later en geeft inzicht in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesses waardoor ik bijvoorbeeld ook een beter beeld gekregen heb wat voor werkwijze, cultuur en organisatie mij past. Kortom twijfel je over je loopbaan, onderneem actie en meld je bij 2eXplore!”

Gijs Luirink

Loopbaanonderzoek ex-topsporter

"Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt 2eXplore!"

Eline Groothedde

Deventer

2eXplore heeft mij uitermate goed geholpen met het uitkiezen van mijn studie, en heeft mij laten inzien dat ik meer kan dan dat ikzelf wist. Daarnaast heeft zij mij geholpen met het maken van een goede planning. Zonder 2eXplore zou ik nooit zo ver zijn gekomen. Met problemen betreft je studie, twijfel niet en neem contact op met 2explore!”

Yannick Rox

Studiekeuze en planningshulp

Na 2 jaar fysiotherapie toch willen switchen maar wat... Onze zoon heeft een studiekeuzeonderzoek gedaan omdat hij niet duidelijk wist wat hij echt wilde. Uit de test bleek dat hij inderdaad een heel breed geïnteresseerd is. Gaan verdiepen in de eerste paar studies en uiteindelijk toch gekozen voor nr1 uit de test, Inmiddels gestart en studie het voelt erg goed. Kan het echt aanraden.”

Yda

Studiekeuze

3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp