Welke studie past het beste bij mij?
Stap 1

Je meld je aan via de website of je kan ons even bellen! 

Stap 2

Je vult vragenlijsten vooraf thuis in, je krijgt hiervoor in de uitnodiging een link met inloggegevens en kan je in je eigen tijd afronden!

Stap 3

Onderzoeksdag op locatie waarbij je allerlei vragenlijsten en testen maakt en daarnaast een persoonlijk interview hebt met een van onze psychologen. 

Stap 4

Het adviesgesprek dit kan op locatie maar ook online. Je mag hier iemand voor uitnodigen zoals je ouders of een vriend/vriendin.

Stap 5

Na het adviesgesprek ontvang je van ons zo snel mogelijk een uitgebreid rapport met al jouw uitslagen en advies! 

'Er is zoveel keuze, wat moet ik kiezen?'

Een Studie- en Beroepskeuzeonderzoek kan helpen bij het (her)oriënteren op de juiste studierichting, vervolgopleiding en toekomstige beroepsmogelijkheden. Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in studie en later werk: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen. Ook het persoonlijk functioneren, als aard en stijl en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in studie en werk. Aan de hand van al deze onderzoeksresultaten en natuurlijk een uitgebreid interview worden realistische suggesties gedaan voor de juiste studiekeuze! Altijd realistisch, passend en haalbaar!

Voor wie is dit studie- en beroepskeuze onderzoek bedoeld?

Voor alle jongeren, en hun ouders die een juiste keuze willen maken voor een studie, profiel, master, vervolgstudie of studierichting en die behoefte hebben aan meer richting en duidelijkheid over wat wel of niet bij hem of haar past! En voor alle volwassenen die hun loopbaan/carrière een nieuwe richting willen geven. Een goed advies is deze investering waard!

Wanneer kan het studie- en beroepskeuze onderzoek plaatsvinden?

Als je een afspraak wilt maken (kosteloos kennismaken) of meer informatie wilt hebben over het studie- en beroepskeuzeonderzoek, neem dan contact op met 2eXplore in Amsterdam, Deventer of Weesp. Je kunt altijd binnen 4 weken bij ons terecht voor een onderzoeksdag. Eventueel is (soms) een zaterdag ook mogelijk in overleg. Het onderzoek duurt in de regel een hele dag (6 uren). Hierna wordt een vervolgafspraak gemaakt om het advies/rapport met jou en eventueel je ouders te bespreken en soms plannen wij dit aansluitend als dit mogelijk is qua agenda. Dit is fijn voor mensen die van ver komen en zo veel tijd besparen.

Hoe werkt dit studie- en beroepskeuze onderzoek?

Wij maken uitsluitend gebruik van wetenschappelijk onderbouwde testen. Potentieel beoordeling door middel van een interview door een van onze psychologen, persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentie- en interessetesten zowel naar studie als beroep c.q. het werkveld! Wij maken gebruik o.a. van een studie-vragenlijst waarin alle studies in de database zitten die bestaan.

Persoonlijkheidsprofiel

De persoonlijkheidseigenschappen en voorkeuren worden in kaart gebracht door middel van speciale persoonlijkheidstesten.

Capaciteitenprofiel

De persoonlijke kwaliteiten worden gemeten door middel van een aantal capaciteitentests.

Interesseprofiel

Interesses worden gemeten door verschillende bewezen interessetesten zowel richting beroep/werkveld en studie interesses!

Interesse?

Neem contact op met 2eXplore op onze vestiging in  Deventer, Amsterdam en Weesp, 06 20 45 21 03 of 06 44 29 34 20 of app/mail voor meer info: info@2explore.nl. Je kan ons ook mailen om contact met jou op te nemen. Wil je eerst een kennismakingsgesprek of intake, dit kan kosteloos. Via de mail en of whatsapp zijn wij snel en goed bereikbaar, telefonisch kan lastiger zijn ivm onze onderzoeken en gesprekken.

Leven (en werken) vanuit je talenten en drijfveren en dus met veel positieve energie dat wil toch iedereen? Sinds twee jaar mag ik dit ‘beleven’ toen heb ik; ex-profvoetballer en op dat moment professioneel ‘teamtrainer’ in het voetbal het loopbaanonderzoek gedaan. Ik wist dat ik weer wilde (deeltijd)studeren maar wat? Hiernaast was ik op zoek naar een andere, beter passende baan. 2eXplore en de uitgebreide rapportage (die ik er stiekem nog wel eens bij pak) hebben mij enorm geholpen: ik heb mezelf beter leren kennen, ik volg een geweldige, voor mij toen onbekende studie (Learning and Development in Organisations) en heb o.a. door haar concrete handvatten makkelijker een nieuwe baan kunnen kiezen waarbij ik wel heel vaak zin heb om ‘aan het werk’ te gaan. Hoe werkt het loopbaanonderzoek? Thuis maak je twee testen, vervolgens start de dag met een uitgebreid gesprek (1,5 á 2 uur), nog meer testen, tussentijdse vragen in mijn geval direct het afsluitende adviesgesprek met partner. De rapportage volgt twee weken later en geeft inzicht in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesses waardoor ik bijvoorbeeld ook een beter beeld gekregen heb wat voor werkwijze, cultuur en organisatie mij past. Kortom twijfel je over je loopbaan, onderneem actie en meld je bij 2eXplore!”

Gijs Luirink
Loopbaanonderzoek ex-topsporter

"Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt 2eXplore!"

Eline Groothedde
Deventer

2eXplore heeft mij uitermate goed geholpen met het uitkiezen van mijn studie, en heeft mij laten inzien dat ik meer kan dan dat ikzelf wist. Daarnaast heeft zij mij geholpen met het maken van een goede planning. Zonder 2eXplore zou ik nooit zo ver zijn gekomen. Met problemen betreft je studie, twijfel niet en neem contact op met 2explore!”

Yannick Rox
Studiekeuze en planningshulp

Na 2 jaar fysiotherapie toch willen switchen maar wat... Onze zoon heeft een studiekeuzeonderzoek gedaan omdat hij niet duidelijk wist wat hij echt wilde. Uit de test bleek dat hij inderdaad een heel breed geïnteresseerd is. Gaan verdiepen in de eerste paar studies en uiteindelijk toch gekozen voor nr1 uit de test, Inmiddels gestart en studie het voelt erg goed. Kan het echt aanraden.”

Yda
Studiekeuze

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp