Een studenten-onderzoek is speciaal voor studenten die zich herbezinnen op de juistheid van hun gemaakte studiekeuze, of die een keuze voor een master moeten maken of problemen in hun studie ondervinden en dreigen vast te lopen of inmiddels gestopt zijn.

 

Dit studenten-onderzoek is ook bestemd voor pas of bijna afgestudeerden die een richting moeten bepalen voor het vervolgtraject of masterkeuze maken.

Door het kiezen van een master ga jij je als professional specialiseren, je keuze daarin is bepalend voor de rest van je loopbaan. Maar hoe maak je deze keuze?

Volg jij je interesses? Kies je voor een opleiding aan dezelfde universiteit of hogeschool? En in welke mate laat je de kansen op de arbeidsmarkt meespelen bij je keuze? Misschien wil je nog eens een hele nieuwe start maken of wil je een master doen die niet aansluit op je bachelor? Zou je in het buitenland willen studeren? Er is genoeg keuze.

Er zijn in Nederland meer dan 600 masters op HBO-niveau en meer dan het dubbele aantal op WO-niveau. Wij helpen je graag mee de best passende keuze voor een master te maken. Met behulp van een uitgebreid psychologisch onderzoek brengen we je kwaliteiten en interesses goed in beeld. Hiermee onderzoeken wij de mogelijkheden voor jou en komen we tot een aantal bij jou passende suggesties. Uiteraard beslis jij zelf wat het gaat worden, maar wel goed overwogen en met een degelijke onderbouwing.

Tijdens de dag van het onderzoek bij 2eXplore worden verschillende capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten, interessetests en beroepskeuzevragenlijsten afgenomen. Daarna vindt er een uitgebreid gesprek met de cliënt plaats.

In het adviesgesprek worden alle testresultaten besproken en wordt er een vertaalslag gemaakt naar de best passende studie(s) uitgedrukt in aanbevelingen en een helder advies.

De schriftelijke rapportage vindt plaats na afloop van het adviesgesprek.

Er wordt gewerkt met tests en vragenlijsten die beoordeeld zijn door de Commissie Test Aangelegenheden van het Nederlands Instituut van Psychologen.