Mocht je aan het eind van je studie problemen ervaren bij het schrijven van je scriptie, thesis of stageverslag, vraag dan 2eXplore om hulp!

Wij bieden professionele hulp en zorgen dat je er niet alleen voor staat. Middels een toegesneden planning en wekelijkse intensieve begeleiding helpen we je van de opzet tot aan de presentatie/verdediging van je scriptie en of bij het afmaken van je stageverslag.

Scriptie begeleiding

voor begeleiding, hulp en coaching tijdens het schrijven van je scriptie.

Voor veel mensen is het schrijven van een scriptie een ingewikkelde en tijdrovende opgave. Bovendien is door de huidige wet- en regelgeving de druk om snel af te studeren opgevoerd. Met hulp en begeleiding op maat helpen wij je bij het schrijven van je scriptie. Door snel af te studeren kun je als starter een voordelige positie op de arbeidsmarkt verschaffen, omdat je laat zien dat je snel en effectief kunt werken. Op deze manier zullen er ook geen ‘onnodige’ gaten in je CV ontstaan. De handvatten die wij je bieden tijdens het schrijven komen bovendien vaak van pas als je een baan krijgt.

Wat we bieden

2eXplore biedt professionele hulp tijdens het schrijven van je scriptie en zorgt dat je er niet alleen voor staat. Middels een toegesneden planning en wekelijkse persoonlijke begeleiding helpen we je van de opzet tot aan de presentatie/verdediging van de scriptie. Anders dan bij andere scriptiecoach bureaus kun je ons ook tussen de contactmomenten (zonder extra kosten) zoveel je maar wenst om advies vragen. Op deze manier reduceren we de stress die bij het schrijven van een scriptie komt kijken en studeer jij zo snel mogelijk af.

Methode

Bij 2eXplore staan persoonlijke begeleiding en motivatie voorop!
De coaching verloopt volgens een duidelijk plan. Dit plan wordt samen afgestemd tijdens het intakegesprek. De scriptiebegeleiding kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Het overzichtelijk maken van de nog af te ronden werkzaamheden
 • Het helder formuleren van de onderzoeksvraag
 • Het maken van een duidelijke planning en zorgdragen voor het opvolgen van deze planning
 • Een goede balans tussen studeren en ontspanning
 • Hulp bij motivatie
 • Het maken van een heldere opbouw en structuur voor je scriptie middels een duidelijk schrijfplan
 • Hulp bij faalangst, concentratieproblemen en dyslexie

Intakegesprek

 • Kennismaking
 • Verloop scriptie bespreken
 • Knelpunten bespreken
 • Verwachtingen van student & coach afstemmen
 • Wekelijkse tijdsbesteding bespreken
 • Gezamenlijk een planning maken
 • Advies over de volgorde van stappen in het schrijven van de scriptie

Wekelijks: Ruim 3 tot 4 uur contact en persoonlijk contact!

Na het intakegesprek word je aan de juiste coach gekoppeld. Met deze coach hebt je wekelijks contact. In de contactmomenten word je volop gemotiveerd om op de juiste koers te blijven. Vooraf stuur je je stukken in (via de mail), die de coach nakijkt op het gebied van taal en structuur. Hiermee onderscheiden we ons van andere studiecoach bureaus. Door je stukken vooraf na te kijken kunnen wij gedegen commentaar op je werk geven en kun jij direct na het contactmoment weer aan de slag. Zo stimuleren wij je om zo snel mogelijk af te studeren. Bovendien houdt de coach zo je voortgang bij. In het contactmoment wordt met je besproken hoe de voorgaande week is verlopen en of de planning haalbaar is. De coach helpt met het houden van overzicht over je werkzaamheden. Samen brainstorm je over de oplossingen voor de moeilijkheden waar je tegenaan loopt tijdens het schrijven.

Tarieven

Ieder coachtraject start met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna wordt geïnventariseerd hoeveel contactmomenten nodig zijn voor het succesvol afronden van uw scriptie. Normaal gesproken heb je elke week een persoonlijk contactmoment en begeleiden we je gedurende de hele week via mail en of telefonisch.
De tarieven van 2eXplore zijn anders opgebouwd dan die van andere scriptiecoach bureaus. Daar bestaat de coaching meestal slechts uit één contactmoment per week. Wij vinden het belangrijk dat jij zo snel mogelijk afstudeert.
Om dit te bewerkstelligen kijkt jouw coach voorafgaand aan het contactmoment iedere week je ingestuurde stukken na en geeft commentaar op de structuur en het taalgebruik, zodat je daarna direct weer aan de slag kunt. 

Wanneer je tussen de contactmomenten tegen problemen aanloopt kun je (zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn) contact opnemen met je coach die je telefonisch of per mail van advies voorziet.

Veel gestelde vragen:

Hoeveel uren individuele begeleiding heb ik ongeveer nodig voor het schrijven van een hele scriptie?
Voor het schrijven van een literatuur scriptie staat ongeveer 3 maanden, voor een kwantitatieve scriptie ongeveer 4 maanden. Bij dit laatste soort onderzoek hangt het erg af van het verzamelen van de data hoeveel tijd je scriptie in beslag neemt. Het aantal uren begeleiding hangt erg af van hoe ver je gevorderd bent met je scriptie en wat voor soort scriptie je schrijft. Tijdens het intakegesprek zal de duur van de coaching aan bod komen.

Kan ik ook bij 2eXplore Studiecoaching terecht als ik al halverwege mijn scriptie ben?
Dat kan zeker. Op ieder moment tijdens het schrijven van je scriptie kun je bij ons terecht. Als je halverwege moeilijkheden tegenkomt gaan we die samen proberen op te lossen. Als je nog niet begonnen bent kun je ook bij ons terecht en helpen we je al vanaf de opzet.

Helpen jullie me ook met de inhoudelijke kant van mijn scriptie?
Nee, hiervoor is je scriptiebegeleider op de Universiteit of Hogeschool. Wij zijn er voor het maken van een planning en het aanleren van goede studievaardigheden om te zorgen dat je je scriptie op tijd af krijgt. We helpen je wel met het op een goede manier opbouwen van de teksten van je scriptie. Eventueel is het voor ons mogelijk om mee te gaan naar je begeleider op je Universiteit of Hogeschool, mocht je daar behoefte aan hebben.

Bieden jullie een afstudeergarantie?
In beginsel blijft het je eigen verantwoordelijkheid, maar wij zullen er alles aan doen om je op een goede en passende manier en snel tot het einde van je scriptie te begeleiden.

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp