Referenties: Studie- en Beroepskeuze onderzoek april 2017

2eXplore heeft mij onwijs geholpen met het vinden van een passende studie. Ik wist namelijk nooit goed wat ik wilde doen, maar door de gesprekken en testen weet ik wat voor een studie echt goed bij mij past! Zij hebben mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en ook mijn zwaktes, maar houden ook rekening met wat jij als persoon interessant vind.

Charlotte Rhemrev uit Naarden

 

Referenties: Studie- en Beroepskeuze onderzoek februari 2017

Hierbij onze ervaring met 2eXplore.
Na het behalen van zijn HAVO diploma heeft onze zoon een verkeerde studiekeuze gemaakt en is voortijdig gestopt.
Na aanraden van kennissen zijn wij blij dat we naar 2eXplore Psychologisch Adviesbureau zijn gegaan, om tot een juiste studiekeuze te komen.

Na een aantal onderzoeken door Marion waren wij toch verrast met de uitslagen die daar uit zijn gekomen.
Hij is nu zeer enthousiast over de keuze die hij nu heeft gemaakt dank zij 2eXplore.

Trotse ouders uit Heelsum

 

Referenties: Studie en Beroepskeuze-onderzoek december 2016

In december, vlak voor kerst, heb ik 2eXplore benaderd met de vraag of er voor mijn zoon op korte termijn een plekje vrij was voor een Studie en Beroepskeuze-onderzoek. Waar andere bureaus met data in februari kwamen zorgde Marion Eggink er voor dat er snel een plek beschikbaar kwam en dat we binnen een week daarna de resultaten konden bespreken.

Ik ben erg blij met de uitkomsten van het onderzoek; het geeft bevestiging en hier en daar bijstelling van het beeld van mijn zoon. Belangrijker nog is dat de uitkomsten in samenhang worden gepresenteerd en besproken en ook voorzien van een “gebruiksaanwijzing”.

Zowel ik als mijn zoon hebben het onderzoek en de nabespreking als heel prettig ervaren. Marion heeft zich er niet makkelijk van af gemaakt. “Value for money” en heel fijn om te weten wat er nu wel en wat er nu niet aan de hand is!
Mark van Bussel, Zeist

 

Referenties: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 28 december 2016

In 2009 heb ik een Studie- en Beroepskeuzeonderzoek gedaan bij 2eXplore/Marion. Ik heb daar verschillende testen mogen doen, zowel op de computer als persoonlijke gesprekken. Op dat moment had ik nog geen goed idee van wat ik graag wilde gaan doen. Nu, 7 jaar later zijn we aanbeland in 2016 zit ik in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hanzehogeschool in Groningen. De tijd is aangekomen om te gaan afstuderen. Dankzij deze Studie- en Beroepskeuzeonderzoek heb ik gelijk de goede keuze gemaakt qua opleiding en heb ik niet onnodig hoeven switchen. Uiteindelijk heeft dit dus veel tijd en geld gescheeld. Vandaar dat ik mijn dank uitspreek naar Marion en haar team. Een aanrader voor iedereen die niet goed weet wat hij/zij wil en een duwtje in de rug wil hebben.

Pieter van der Weide uit Klazienaveen

 

Referenties : Studie- en Beroepskeuze onderzoek 1 november 2016

Toen ik bij Marion Eggink van 2eXplore in Naarden kwam, was er nog veel onduidelijk voor mij. Ik was met een studie gestopt omdat ik te gehaast een keuze had gemaakt. Na de testdag en het adviesgesprek kan ik met trots zeggen dat ik eruit ben welke studie ik wil gaan doen! Ik vond het erg lastig om iets te kiezen uit het brede scala aan studies. Door onder andere goed mijn karakter en drijfveren uit te zoeken werd het al snel duidelijk wat ik wilde gaan doen. Ik kwam niet alleen met een studie op het einde, ik leerde ook mijzelf nog goed kennen! Kortom, alleen maar lovende woorden over Marion.

Claire uit Blaricum

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 27 oktober 2016

Na veel open dagen en meeloopdagen te hebben bezocht, zakte de moed me in de schoenen. Ik had al zoveel opleidingen bekeken, maar wist niet goed wat ik nu echt wilde. Daarom ben ik bij 2eXplore geweest voor een Studie- en Beroepskeuze onderzoek. Ik ben daar goed geholpen, zowel op de testdag als tijdens het gesprek.
Tijdens het gesprek kwamen studies naar voren waar ik zelf nog nooit aan gedacht had, maar die me wel erg leuk leken. Naast de studies die uit de test kwamen, heb ik ook inzicht gekregen wie ik als persoon ben en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben erg blij dat ik het onderzoek heb gedaan en ga met frisse moed open dagen van opleidingen bezoeken.
Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie advies!

Groetjes Jitske van Eck uit Ommen

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 20 oktober 2016

Mijn ervaring met 2eXplore is zeer zinvol, dankbaar en leerzaam geweest.Onze zoon zat al jaren in een neerwaartse spiraal, we konden geen oorzaak vinden, hij was inmiddels door alle tegenslagen zo klaar met school dat hij zonder MBO diploma en met een restschuld de school heeft verlaten. Tijdens de zomervakantie zijn we getipt om 2eXplore eens te bezoeken en dit heeft geresulteerd in een nieuwe start op het MBO.
Hij gaat zijn opleiding vervolgen, we hopen dat af te sluiten in 1 jaar zodat hij een compleet andere richting in kan die we zelf nooit hadden kunnen bedenken.
Door deze toekomst visie is hij (tot nu toe) gemotiveerd om zijn diploma te halen want hij heeft dit nodig voor zijn toekomstige baan waar hij door Marion met veel plezier naar uitziet. De manier waarop Marion met hem heeft gewerkt was erg prettig, doeltreffend en zeer zinvol. Als we naar de kosten kijken moet ik eerlijk bekennen dat het wel een kostbaar onderzoek is maar een studieschuld zonder diploma, een zoekende puber die alleen maar verder afdwaalt van zijn doel en de stress die het oplevert is het me zeker de moeite waard geweest. Nogmaals heel erg bedankt!

Een trotse ouder

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek Studie 10 oktober 2016

Nadat mijn broertje en zusje al ontzettend goed zijn geholpen bij 2eXplore heb ik ze zelf ook gevraagd om mij te begeleiden bij de keuze voor een nieuwe studie. Na zelf lang te hebben gezocht naar een passende opleiding ben ik ontzettend geholpen met de professionele en persoonlijke begeleiding waardoor ik tot veel inzichten ben gekomen over mezelf en mijn toekomst! Kortom, een echte aanrader!

Elke Gerritsen uit Eerbeek

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 4 oktober 2016

Ongeveer een half jaar geleden ben ik een aantal keren op bezoek geweest bij 2eXplore in Deventer. Hier heb ik over mijn studiekeuze gepraat en enkele testen gedaan. Super goed verzorgd door Marion!
En natuurlijk het belangrijkste een goed advies gekregen voor een opleiding, waar ik nu al anderhalve maand met veel plezier zit.
Een echte aanrader!

Bastiaan de Leeuw uit Diepenveen

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 3 oktober 2016

Door 2eXplore heb ik niet alleen een betere kijk op mijn studiemogelijkheden gekregen, maar ook een uitgebreid persoonlijkheidsinzicht. Alles werd ineens een stuk duidelijker, en ik heb veel over mezelf geleerd. Ik ga binnenkort naar een paar open dagen van studies en heb er enorm veel zin in. Het heeft mij enorm veel stress bespaard en een duidelijk toekomstperspectief gegeven.

Mathieu Schaafsma uit Heveadorp

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 23 augustus 2016

Mijn ervaring met 2eXplore: Het was een hele leuke ervaring. De dag is vermoeiend door het vele denken de hele dag, maar je wordt vriendelijk geholpen en voor drinken en een koekje wordt gezorgd. De gesprekken zijn leuk en de uitkomst van het onderzoekt past precies bij mij als persoon, ik kon mij er helemaal in vinden. Nogmaals heel erg bedankt! Ik ben blij dat ik deze test gedaan heb.

Danny  Schoenmaker uit Wierden

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 14 mei 2016

Ik wil u bij deze enorm bedanken voor alle moeite die u gedaan heeft. Ik vond het een fijne ervaring die anderen zeker aan te bevelen is!

Natuurlijk wil ik ook graag een review voor uw website schrijven, dus bij deze:
‘Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt Marion!’

Eline Groothedde uit Deventer

 

Review: NIO-Onderzoek (zoon) Profielkeuze onderzoek (dochter) 13 mei 2016

Marion heeft voor onze zoon groep 8 door middel van een NIO – onderzoek ons een zeer verhelderend beeld kunnen geven. De uitslag was uiteindelijk zowel voor hem, als ons, als zijn leerkracht verrassend.
Tegenwoordig bepaald de leerkracht van de lagere school de plaatsing in het vervolg onderwijs, indien dit niet overeenkomt met je eigen kijk op je kind bied een NIO-test een hele goede onderbouwing om je kind op de juiste plek te krijgen waar hij zich thuis voelt.
Bij Marion heeft onze zoon de mogelijkheid gehad om op een zeer rustige, prettige manier zijn mogelijkheden te tonen, hij heeft het ervaren als een zeer leuke dag.

Na deze positieve ervaring hebben we onze dochter ( 3 vwo) opgegeven voor een profielkeuze onderzoek, vaak moet je al jong een richting kiezen maar weet je nog niet welke mogelijkheden er allemaal zijn of wat bij je past.
Voor onze dochter gaf het profielkeuze onderzoek een duidelijke weergave van haar zelfbeeld, mogelijkheden die bij haar persoonlijkheid passen en heeft het geleid tot een profielkeuze waar zij nu al blij mee is.
De spanning is eraf en ze heeft nu al zin in het komende jaar!

Onze ervaring met Marion en Sonja van 2eXplore is zeer goed en aan te bevelen.

Willem & Leny Harleman uit Olst

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 29 februari 2016

Blij dat we naar 2eXplore zijn gegaan om tot een juiste studie en schoolkeuze te komen.
De uitslag was verrassend, maar zeer passend. Bedankt!

Ferri de Haan uit Voorst

 

Review: Profielkeuze onderzoek 26 januari 2016
“Voor onze dochter (HAVO-3 scholiere) was het krijgen van duidelijkheid van groot belang. Dankzij de adviezen van Marion kon zij de knoop doorhakken en de juiste profielkeuze maken. Als ouders hebben we genoten van het gesprek wat volgt op de testdag en hebben we leuke en interessante zaken gehoord die geholpen hebben om gedrag en keuzes van Jeline te begrijpen”.

Jeline, Ron en Angelique, Apeldoorn

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek en Studiecoaching 7 januari 2016

Ik wil 2eXplore nog heel hartelijk bedanken voor de begeleiding van Swen bij zijn studiekeuze en in het eerste jaar van zijn studie. Hij doet het erg goed en heeft er echt plezier in. Zijn propedeuse heeft hij begin dit jaar gehaald.Hij is een heel ander mens geworden.

Marielle Baak uit Deventer

 

Review: Loopbaan-onderzoek 27 december 2015

2eXplore, bedankt voor jullie advies en de heldere uitwerking in de rapportage. Naast verscheidene algemene cijferresultaat-stukjes heeft Marion ook enkele erg persoonlijke spiegels, bevindingen en tips gegeven die erg prettig en treffend zijn. Dank hiervoor. Hier kan ik de komende tijd mijn voordeel mee doen en ze geven me richting mbt mijn beroepsleven.

Jouw voorgestelde training ter verbetering van mijn communicatieve en persoonlijke vaardigheden om meer draagvlak en invloed te verkrijgen voor mijn ideeën, ga ik waarschijnlijk in het voorjaar van 2016 volgen.  Het is goed om een volgende stap te zetten en prettiger in mijn werk te zitten.

Nogmaals dank voor jullie advies.
Mike Melssen uit Nijverdal

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 28 oktober 2015

Vanaf dag 1 zat Romy op de verkeerde opleiding, verpleegkunde, zo voelde zij dat.
Na 3 weken proberen moest er wat gebeuren.
Marion van 2eXplore kenden wij en zij heeft gezorgd dat Romy met spoed getest kon worden.
Romy had zelf geen enkel idee wat ze voor een andere opleiding wilde gaan doen.
Uit de test kwam maatschappelijk werk of pedagogisch werk, de laatste had haar voorkeur.
Deze test beschreef precies onze dochter, haar zwakke en sterke kanten en haar interesses.
Romy kon gelijk overstappen, is nu een ander kind, was stil en teruggetrokken en nu is zij weer gezellig aanwezig.
Dank 2eXplore voor jou snelle actie en Hulp!

Jasper en Esther uit Diepenveen

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 27 oktober 2015

Als reactie op de test en de manier waarop je dit traject begeleidt kan ik, als vader van Nena, zeggen dat ik een heel eind in de goede richting ben gedirigeerd. De test is goed opgebouwd en geeft een goed beeld van Nena als persoon, haar do’s en don’ts. Vaak denk je ze wel te weten, maar op papier met een toelichting erbij komt het allemaal net weer iets anders over. In de uitkomst van de test herkende ik erg veel van mezelf! De bekende appel…..
Voor een meisje van 15 zwetend voor het examen havo geeft deze test prima handvatten om gericht naar een vervolgstudie te kijken. We hebben de eerste open dag al ingepland!
Al met al een prima investering voor de toekomst en zeer zeker de moeite waard als je twijfelt of eigenlijk helemaal niet weet wat je wil. Je komt iets te weten over je sterke en ook over je minder sterke punten. Altijd goed!
Ik kan dan ook niet anders dan positief zijn en zal zeker je bureau aanprijzen.

Paul Timmerman uit Hoogland
vader Nena

 

Review: Loopbaan-onderzoek 20 februari 2015

Dankzij 2eXplore en Marion heb ik een beroepskeuzetest kunnen doen. Je krijgt op een prettige professionele manier inzicht in je persoonlijkheid, capaciteiten en studies/ beroepen welke bij je passen. Ik heb voldoende vruchtbare voeding om een keus te kunnen maken voor een nieuwe studie. Hartelijk dank!

Ingrid Odink uit Hardenberg

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 31 januari 2015

Dankzij 2eXplore heb ik veel meer duidelijkheid gekregen over o.a. mijn kwaliteiten en vervolgopleidingen die om die reden goed bij mij passen!

Carline Hissink uit Deventer

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoek 5 november 2014

Ongeveer een jaar geleden inmiddels heb ik mij laten adviseren bij 2eXplore over mijn studiekeuze. Ik was zelf al op veel Universiteiten geweest en ook al op het HBO. Ik wist totaal niet wat ik wilde.
Uiteindelijk had ik met mijn ouders besloten dan toch maar een studiekeuzetest te laten doen. Ik heb er nooit spijt van gehad!
Op de dag zelf heb ik een hoop testen moeten maken, maar ik werd uitstekend verzorgd door Marion, dus ik had helemaal niks te klagen. Alles mocht op mijn eigen tempo, zelf kiezen wanneer ik pauze wilden etc. Ik moest me natuurlijk wel houden aan de tijdslimiet houden die voor de testen stond.
Ongeveer een maand later kreeg ik mijn advies van Marion. De hotelschool in Den Haag zou het beste bij mij passen. Toen ik het hoorde had ik meteen zoiets van nee dat kan echt niet…(zelf was ik in Maastricht wezen kijken en het stond me totaal niet aan).
Toch maar Marion advies opgevolgd en bij de Opendag van Hotelschool The Hague geweest. Uiteindelijk heb ik daar de selectieprocedure doorlopen. Helaas, daar werd ik uitgeloot. Maar niks minder leuk, in Leeuwarden werd ik toegelaten. Nu ben ik inmiddels al 10 weken bezig hier op Stenden en heb ik bijna mijn eerste periode afgesloten en de opleiding bevalt me prima.
Zonder Marion was ik waarschijnlijk nooit meer bij de Hotelschool gaan kijken…
Hartstikke bedankt Marion!

Daan Borgers uit Renkum

 

Review: Studie- en Beroepskeuze onderzoeken incl. studiekeuze begeleiding 23 december 2013

Marion heeft mijn beide zoons geholpen bij het maken van een studiekeuze. Door middel van een zeer professioneel assessment heeft zij inzichtelijk gemaakt welke opties geschikt en kansrijk zijn. Daarnaast heeft zij mijn oudste zoon gedurende het afgelopen jaar begeleid bij het volgen van zijn studie en met name bij het monitoren van de voortgang en de communicatie met zijn school. In alles wat zij gedaan heeft en nog steeds doet, vindt zij een goed evenwicht tussen de rollen van de ouders, de school en de student/het kind. Zij opereert professioneel, durft duidelijk te zijn naar alle betrokkenen en heeft het belang van het kind altijd hoog in het vaandel. Een absolute aanrader voor ouders en kinderen die het gevoel hebben voor moeilijke keuzes te staan en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Jan van der Schans

Meer reviews kunt u vinden op onze homepagina!