Over ons

Van Deventer naar Amsterdam, van dezelfde middelbare school naar de UvA. Van puber, naar student, naar moeder. We doorliepen gelijktijdig dezelfde stappen en kennen elkaars levensweg. Wij zijn dan ook heel blij samen deze weg te mogen blijven bewandelen met 2eXplore !

Esmee&Myrthe 73

Esmee Schijven GZ-Psycholoog

Inmiddels 13 jaar geleden ben ik mijn werkende carrière begonnen in de Jeugdzorg, na het afronden van mijn master Klinische Ontwikkelingspsychologie. Ik werd gedreven door het helpen van jeugdigen die het zwaar hadden, uit huis waren geplaatst en een plekje in de maatschappij verdiende. Ik wou gezinnen helpen en ondersteunen om de zaken weer op de rit te krijgen en merkte daarbij dat perspectief bieden voor zowel de jeugdigen als de ouders het allerbelangrijkste was. Na jarenlang als behandelcoördinator gewerkt te hebben, verschoof mijn interesse richting het zelf behandelen van jongeren en jongvolwassen in de vorm van therapie. Ik heb mij verder ontwikkeld op dit gebied door het volgen van de opleiding cognitieve gedragstherapie en de EMDR-opleiding (traumabehandeling). Ook heb ik in 2021 mijn opleiding als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-opleiding) aan de RINO in Amsterdam afgerond waardoor ik als regiebehandelaar aan de slag ben gegaan in de psychiatrie. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een promotietraject afgerond en ben ik eind 2022 gepromoveerd op het onderwerp middelengebruik bij jongeren. Mijn drijfveer blijft het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen bij de weg naar volwassenheid. De zoektocht naar autonomie, loskomen, je eigen pad durven kiezen en gaan geloven in jezelf, zijn thema’s die mij persoonlijk raken. Toen 2eXplore op mijn pad kwam, voelde dit als een perfecte match. Hier kan ik mijn passie en drijfveren verder ontwikkelen en doen waar ik goed in ben.

Esmee&Myrthe 01

Myrthe Eggink

Als toen nog psychologie student aan de UvA zette  ik 15 jaar geleden mijn eerste stappen binnen 2eXplore. Ik herkende de twijfels, de struggels maar ook de mooie kanten die horen bij het volwassen worden. Ik koos ervoor mijzelf eerst te ontwikkelen binnen de Jeugdzorg, maar altijd met een been in 2eXplore als ZZP'er. Als gedragsdeskundige werkte ik jarenlang bij Jeugdbescherming Amsterdam, daarnaast heb ik ervaring opgedaan met behandelen en diagnostiek in onder andere de Jeugdteams, als ook met vroegtijdig schoolverlaters. Gelijktijdig volgde ik opleidingen als EMDR, CGT en Systeemtherapie. Het was schrijnend zoveel kinderen in onveiligheid te zien opgroeien, zeker in contrast met 2eXplore. Ik gun elk kind een traject zoals wij dat bij 2eXplore kunnen bieden. Het voelt als een voorrecht dit te mogen doen, met als missie deze positieve insteek toegankelijk te maken voor iedereen. 

Naast de jeugdzorg heb ik jarenlang als ZZP'er gewerkt voor 2eXplore, een winkel gehad, mij bezig gehouden met HRM voor een scale-up enz. Altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Met de loopbaanonderzoeken van 2eXplore is het mooi dit proces te mogen lopen met een ander! 

Naast onze eigen brede achtergrond is het onze passie om jongeren en volwassenen verder te kunnen helpen bij het maken van keuzes tijdens hun reis in dit leven. Het mooiste wat je kunt worden is immers jezelf! Daarbij vinden wij van 2eXplore het daadwerkelijk meten/onderzoeken een belangrijk deel van onze manier van werken.

Het geloof dat meten weten is en dat deze kennis mogelijkheden c.q. kansen biedt, ervaren wij dagelijks. Dit werk geeft mij ontzettend veel energie en voldoening, het is een feest om (jonge) mensen weer een stap verder te mogen helpen tijdens hun reis.

Onze onderzoeksresultaten geven inzicht in capaciteiten, persoonlijkheid, drijfveren, interesses en met name Talenten! Ieder mens is uniek! Hierdoor heeft 2eXplore veel mooie resultaten en aanbevelingen mogen boeken in de afgelopen jaren. De adviezen ziet u altijd terug in een op maat geschreven fraaie rapportage.

“Use what talents you possess: the woods would be very silent if no birds sang there except those that sang best”
Henry Van Dyke 1852-1933

Psychologie gericht op krachten en talenten!

Overige praktijkgegevens

KVK:88768899
AGB-code hulpverlener: 94113682
AGB-code praktijk: 94067380

Registraties

  • BIG-geregistreerd GZ-psycholoog: 29930358025

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging van Psychologen (NIP)
  • Vereniging Cognitieve Gedragstherapie (VGCT)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp