Esmee&Myrthe 90 home
10-07-2023

Wat kan je verwachten van psychologische behandeling bij 2eXplore?

Het is daarbij belangrijk om je te beseffen dat het een proces is. Het is normaal om ups en downs te ervaren, ook gedurende de therapie. Dit is niet erg! Het draagt bij aan je mentale veerkracht. Je leert omgaan met tegenslagen en uitdagingen. Daarbij helpen deze tegenslagen je om de mooie momenten meer te waarderen. Tijdens de dieptepunten wordt je geconfronteerd met je kwetsbaarheden. Hierdoor kun je ontdekken wat jouw patronen zijn, welke je zou willen doorbreken en welke aspecten jij van jezelf wil versterken. Dit stimuleert jouw persoonlijke groei. We zijn vaak geneigd om vooral de ‘ups’ na te streven, maar het is dus ook belangrijk om de waarde van de ‘downs’ te erkennen en omarmen. Ze zijn essentieel voor jouw persoonlijke groei.

Wanneer jij je hebt aangemeld, nemen wij contact op om een intake in te plannen. In het intakegesprek bespreken we de dingen waar jij tegenaan loopt, wat je doelen van de behandeling zijn, wat jouw persoonlijke omstandigheden zijn, enzovoort. Elk persoon is uniek en daarom proberen we inzicht te krijgen in jouw situatie, om daar een passende behandeling voor op te stellen. Dit gaat altijd in samenspraak met jou!

Na de intake zal er een adviesgesprek plaatsvinden, waarin het behandelplan zal worden besproken. Het kan voorkomen dat er een meer gespecialiseerdere behandeling nodig is, in dat geval zullen wij met je meedenken over wat een passende praktijk/instelling zou kunnen zijn.

Wij bieden verschillende therapievormen, zoals ACT, CGT en EMDR. Bekijk het kopje ‘Behandeling’ voor meer informatie over deze therapievormen. Afhankelijk van de klachten waar jij tegenaan loopt, zal jouw behandelaar bepalen welke vorm van therapie het best bij jouw hulpvraag zal passen. Ook dit gebeurt altijd in samenspraak met jou! Door middel van de therapie krijg je inzichten in je gedachten, gevoelens en gedragingen. Daarnaast krijg je handvaten om te leren omgaan met de uitdagingen die jij tegenkomt in het leven. Wij vinden het belangrijk om hierbij oog te hebben voor jouw toekomst en ons te richten op jouw krachten en talenten.

 

 

Leven (en werken) vanuit je talenten en drijfveren en dus met veel positieve energie dat wil toch iedereen? Sinds twee jaar mag ik dit ‘beleven’ toen heb ik; ex-profvoetballer en op dat moment professioneel ‘teamtrainer’ in het voetbal het loopbaanonderzoek gedaan. Ik wist dat ik weer wilde (deeltijd)studeren maar wat? Hiernaast was ik op zoek naar een andere, beter passende baan. 2eXplore en de uitgebreide rapportage (die ik er stiekem nog wel eens bij pak) hebben mij enorm geholpen: ik heb mezelf beter leren kennen, ik volg een geweldige, voor mij toen onbekende studie (Learning and Development in Organisations) en heb o.a. door haar concrete handvatten makkelijker een nieuwe baan kunnen kiezen waarbij ik wel heel vaak zin heb om ‘aan het werk’ te gaan. Hoe werkt het loopbaanonderzoek? Thuis maak je twee testen, vervolgens start de dag met een uitgebreid gesprek (1,5 á 2 uur), nog meer testen, tussentijdse vragen in mijn geval direct het afsluitende adviesgesprek met partner. De rapportage volgt twee weken later en geeft inzicht in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesses waardoor ik bijvoorbeeld ook een beter beeld gekregen heb wat voor werkwijze, cultuur en organisatie mij past. Kortom twijfel je over je loopbaan, onderneem actie en meld je bij 2eXplore!”

Gijs Luirink

Loopbaanonderzoek ex-topsporter

"Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt 2eXplore!"

Eline Groothedde

Deventer

2eXplore heeft mij uitermate goed geholpen met het uitkiezen van mijn studie, en heeft mij laten inzien dat ik meer kan dan dat ikzelf wist. Daarnaast heeft zij mij geholpen met het maken van een goede planning. Zonder 2eXplore zou ik nooit zo ver zijn gekomen. Met problemen betreft je studie, twijfel niet en neem contact op met 2explore!”

Yannick Rox

Studiekeuze en planningshulp

Na 2 jaar fysiotherapie toch willen switchen maar wat... Onze zoon heeft een studiekeuzeonderzoek gedaan omdat hij niet duidelijk wist wat hij echt wilde. Uit de test bleek dat hij inderdaad een heel breed geïnteresseerd is. Gaan verdiepen in de eerste paar studies en uiteindelijk toch gekozen voor nr1 uit de test, Inmiddels gestart en studie het voelt erg goed. Kan het echt aanraden.”

Yda

Studiekeuze

3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp