Esmee&Myrthe 90 home
15-06-2023

Hoe vind je de juiste bachelor opleiding?

Het vinden van de juiste bacheloropleiding kan een spannende en belangrijke stap in je leven zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je te helpen de juiste bacheloropleiding te vinden:

  1. Zelfreflectie: Denk na over je interesses, sterke punten, vaardigheden en doelen. Wat vind je leuk om te doen? Wat motiveert je? Wat zijn je carrièredoelen op de lange termijn? Door deze aspecten te overwegen, kun je een beter beeld krijgen van welke richting je wilt inslaan.

  2. Onderzoek: Verken verschillende vakgebieden en beroepen die je interesseren. Lees over de inhoud van verschillende bacheloropleidingen en de carrièremogelijkheden die ze bieden. Maak gebruik van websites, studiegidsen en online bronnen om meer te weten te komen over de verschillende vakgebieden en de studieprogramma's die beschikbaar zijn.

  3. Praat met anderen: Praat met mensen in de vakgebieden die je interesseren. Dit kunnen docenten, professionals of huidige studenten zijn. Stel vragen over de dagelijkse taken, vereiste vaardigheden, loopbaantrajecten en eventuele uitdagingen binnen die vakgebieden. Deze gesprekken kunnen je waardevolle inzichten geven en je helpen te beslissen of een bepaalde bacheloropleiding geschikt voor je is.

  4. open dagen van hbo's en universiteiten: Bezoek open dagen van scholen waarin je geïnteresseerd bent. Dit geeft je de kans om de school te verkennen, met docenten en studenten te praten en meer te weten te komen over de specifieke programma's die ze aanbieden. Je kunt ook de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan proefcolleges of workshops, wat je een beter beeld geeft van de inhoud van de opleiding.

  5. Flexibiliteit en mogelijkheden: Overweeg ook de flexibiliteit en mogelijkheden binnen een bepaalde bacheloropleiding. Sommige programma's bieden keuzevakken, specialisaties of de mogelijkheid om stages of studie-uitwisselingen in het buitenland te doen. Deze extra mogelijkheden kunnen je helpen je interesses verder te verkennen en je studie-ervaring te verrijken.

Onthoud dat het normaal is om twijfels te hebben en dat je keuze mogelijk evolueert naarmate je meer ervaring en inzicht krijgt. Het belangrijkste is om goed onderzoek te doen, te luisteren naar je eigen interesses en doelen! Lukt het je niet eruit te komen, wij helpen je graag met ons studiekeuze onderzoek! 

Leven (en werken) vanuit je talenten en drijfveren en dus met veel positieve energie dat wil toch iedereen? Sinds twee jaar mag ik dit ‘beleven’ toen heb ik; ex-profvoetballer en op dat moment professioneel ‘teamtrainer’ in het voetbal het loopbaanonderzoek gedaan. Ik wist dat ik weer wilde (deeltijd)studeren maar wat? Hiernaast was ik op zoek naar een andere, beter passende baan. 2eXplore en de uitgebreide rapportage (die ik er stiekem nog wel eens bij pak) hebben mij enorm geholpen: ik heb mezelf beter leren kennen, ik volg een geweldige, voor mij toen onbekende studie (Learning and Development in Organisations) en heb o.a. door haar concrete handvatten makkelijker een nieuwe baan kunnen kiezen waarbij ik wel heel vaak zin heb om ‘aan het werk’ te gaan. Hoe werkt het loopbaanonderzoek? Thuis maak je twee testen, vervolgens start de dag met een uitgebreid gesprek (1,5 á 2 uur), nog meer testen, tussentijdse vragen in mijn geval direct het afsluitende adviesgesprek met partner. De rapportage volgt twee weken later en geeft inzicht in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesses waardoor ik bijvoorbeeld ook een beter beeld gekregen heb wat voor werkwijze, cultuur en organisatie mij past. Kortom twijfel je over je loopbaan, onderneem actie en meld je bij 2eXplore!”

Gijs Luirink

Loopbaanonderzoek ex-topsporter

"Ik had geen idee wat voor studie ik moest kiezen, dus ben ik via kennissen verwezen naar 2explore. Ik ben hier goed geholpen! De uitgebreide rapportage was voor mij een bevestiging van mijn persoonlijkheid, vaardigheden en uiteindelijk de geschikte studie. Enorm bedankt 2eXplore!"

Eline Groothedde

Deventer

2eXplore heeft mij uitermate goed geholpen met het uitkiezen van mijn studie, en heeft mij laten inzien dat ik meer kan dan dat ikzelf wist. Daarnaast heeft zij mij geholpen met het maken van een goede planning. Zonder 2eXplore zou ik nooit zo ver zijn gekomen. Met problemen betreft je studie, twijfel niet en neem contact op met 2explore!”

Yannick Rox

Studiekeuze en planningshulp

Na 2 jaar fysiotherapie toch willen switchen maar wat... Onze zoon heeft een studiekeuzeonderzoek gedaan omdat hij niet duidelijk wist wat hij echt wilde. Uit de test bleek dat hij inderdaad een heel breed geïnteresseerd is. Gaan verdiepen in de eerste paar studies en uiteindelijk toch gekozen voor nr1 uit de test, Inmiddels gestart en studie het voelt erg goed. Kan het echt aanraden.”

Yda

Studiekeuze

3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug

2eXplore

2eXplore biedt behandeling en onderzoek op het gebied van studie- en beroepskeuze en loopbaan. Behandeling wordt geboden in de basis GGZ. Wij hebben een vestiging in Deventer, Weesp en Amsterdam

Vestigingen

Vestiging Amsterdam
Herengracht 338
1016 CG Amsterdam

Vestiging Deventer / Apeldoorn / Zutphen
Achter de Muren Duimpoort 52
7411 CE Deventer

Vestiging Weesp
Leeuwenveldseweg 14-M
1382 LX Weesp