Outplacement nodig?

Het is belangrijk dat een werkgever zorg draagt voor het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers wanneer zij op zoek moeten gaan naar ander werk. Door middel van outplacement kunt u als werkgever laten zien dat u het beste met uw werknemers voor heeft.  Outplacement biedt een oplossing bij bijvoorbeeld arbeidsconflicten, ontslag, een reorganisatie, ziekte en/ of als de loopbaanwensen van de werknemer niet meer bij de werkgever passen. 2eXplore kan u hierbij helpen!

Situaties

Outplacement kan als volgt worden gedefinieerd: de werkgever draagt zorg voor het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers, die om wat voor reden dan ook een ander werk/toekomstbestemming moeten vinden. Outplacement kan van toepassing zijn in de volgende situaties:

  • • een onoplosbaar arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer;
  • • een reorganisatie;
  • • de loopbaan van een medewerker loopt vast bij de organisatie waar hij of zij werkzaam is;
  • • door ziekte kan de medewerker niet meer terugkeren bij zijn/haar werkgever;
  • • ontslag om welke reden dan ook.

Bij bovenstaande situaties zit er meestal niets anders op dan afscheid van elkaar te nemen. Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis en brengt veel onzekerheden met zich mee. Als werkgever kunt u dan het beste een outplacementtraject aanbieden. Zo laat u zien dat u het beste voor heeft met uw werknemers. Medewerkers die een outplacement doorlopen voelen zich begrepen en praktisch gesteund. Zij vinden uiteindelijk de baan die echt bij hen past of vervullen een lang gekoesterde droom om ondernemer te worden.

Kosten besparen met subsidies

Er zijn tal van subsidies en uitkeringen die het verlies van inkomsten opvangen en helpen om mensen weer snel aan het werk te krijgen. Ook de belastingdienst kan in bepaalde situaties tot 50% mee betalen.

2eXplore helpt u graag verder! Kom bij ons langs voor een vrijblijvende intake.
Heeft u nog verdere vragen, gelieve contact met ons op te nemen.

Psychologie gericht op krachten en talenten!

Waarom kiezen voor een loopbaanonderzoek en –coaching bij 2eXplore?

Door het krijgen van inzicht in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesses wordt het duidelijk welke mogelijkheden en kansen er voor jou en je loopbaan zijn. Ons team zet deze resultaten om in een op maat gemaakte rapportage, want meten is weten.

Sollicitatietraining

2eXplore loopbaanbegeleiding kan aangevuld worden met een sollicitatietraining, andere begeleiding of individuele coachingssessies.

Hiermee vergroot jij de kans op succes en geef jij jezelf meer mogelijkheden voor een loopbaan die bij jou past.

Dromen durven doen

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer hierachter en ik bel je z.s.m. terug
3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten