Het zou plezierig zijn als je van je werkgever een loopbaanonderzoek krijgt aangeboden. Outplacement of een loopbaanonderzoek/coaching betekent dat je werkgever verantwoordelijkheid neemt om je te helpen bij het vinden van een baan. Van werk naar werk begeleiden noemt men dat!

De aanleiding voor outplacement of het loopbaanonderzoek kan heel divers zijn. Het kan zijn dat je werkgever moet bezuinigen of reorganiseren en er voor kiest om met minder of ander personeel door te gaan. Of je kan om wat voor reden dan ook niet meer door een deur met je baas of een collega. Of het werk sluit niet meer aan bij wat jij kunt of wilt, enz. Wat het ook is, het betekent in ieder geval voor jou dat je je baan kwijt raakt. En voor de meeste mensen is dat een behoorlijke klap. Je eigenwaarde krijgt er vaak een optater van. Je gaat aan jezelf twijfelen. Ben ik nog wel wie ik dacht dat ik was? Kan ik het allemaal wel? Hoe moet het nu allemaal? Wie wil mij nu nog? En meer van dat soort niet echt vrolijke gedachten vliegen zomaar als vanzelf je wereld binnen. En weggaan doen ze niet. Sterker nog. Het lijkt wel of je ze steeds vaker krijgt en ze steeds meer waar lijken. Niet echt een sterke uitgangspositie om te solliciteren. Want als jij er zelf al niet in gelooft, waarom zou een werkgever er dan wel in geloven? Overigens heeft niet iedereen last van dergelijke gedachten. Sommige mensen kunnen wel de kans in de situatie zien.

Eerst het verwerken van het verlies

Het verwerken van de klap van het verlies van je baan is een van de eerste en meest belangrijke zaken in je outplacementtraject/loopbaantraject. Want een klap is het voor de meeste mensen wel. Zelfs als je zelf ook al vond dat de houdbaarheidsdatum van je baan al voorbij was of in het zicht was, dan nog is het voor de meeste mensen niet zo plezierig als een ander het initiatief neemt om die keus voor jou te maken. En toch is het ook in bepaalde situaties wel nodig. Sommige mensen kunnen op de een of andere manier die keus voor zichzelf niet maken. Maar misschien geldt dat niet voor jou…

Onderzoeken wat je wilt bij loopbaan coaching

Naast het verwerken van het verlies van je baan is de volgende stap in het proces het onderzoeken wat je wilt gaan doen. Loopbaan adviesbureaus helpen hierbij. Daarin zijn vaak twee sporen mogelijk. Of je weet als ik je vraag wat je droombaan is, wel wat je wilt, of je weet het niet. Dat achterhalen van je droombaan is soms helemaal niet zo ingewikkeld. Vraag jezelf maar eens af wat je wilt gaan doen met je leven als je de staatloterij wint en voor het geld nooit meer hoeft te werken. De meeste mensen willen dan gaan reizen voor een paar jaar. Een mooi huis kopen en een leuke auto, maar dan… Na die twee jaar. Wat wil je dan gaan doen? Of: Stel dat engelen bestaan… En er komt een engel voorbij, en je mag alles worden wat je wilt en alles is mogelijk… Wat wil je dan?

Als je op geen van beide vragen antwoord weet, dan is in een loopbaanonderzoek van toepassing. Je gaat dan aan de hand van allerlei testen, interviews en eventueel opdrachten een onderzoek doen. Voordeel is in ieder geval dat je meestal vrij snel een beeld hebt van de richting, inzicht in je talenten en valkuilen, voorkeuren voor gedrag en drijfveren worden al snel duidelijk. In mijn ervaring pakt dat in veel gevallen uit dat er een plan wordt gemaakt met hoe kom ik van A naar B en wat heb ik nodig? Waar gaat het om in sollicitatiegesprekken? Hoe pakken we het aan? Dit versterkt je zelfvertrouwen en geeft weer een doel om voor te gaan.

Een goed curriculum vitae maken we samen

Als een keer helder is, welke kant het op gaat, dan is het belangrijk een goed curriculum vitae (hierna CV) te maken en jezelf zo goed mogelijk online en offline te ‘branden’. Neer te zetten en werkgevers in jou geïnteresseerd te maken. Ook daar helpt de loopbaancoach je mee. Kijk bij het zoeken naar een goed loopbaanadviesbureau ook even naar de online profielen van de loopbaanadviseurs van het bureau. Hoe zien hun profielen op bijvoorbeeld LinkedIn eruit? Worden ook andere social media gebruikt? Spreken deze profielen jou aan en zien deze er professioneel uit? Indien deze profielen een goed voorbeeld zijn, wellicht dat zij jou hiermee goed kunnen helpen!

Dit alles is natuurlijk bedoeld om jou weer aan het werk te helpen in een baan of eigen bedrijf waar jij tot je recht komt en met passie en plezier je werk kunt doen. Want als je doet waar je van houdt, dan hoef je nooit meer te werken!