Na het afstuderen worden de meeste jongeren losgelaten, zonder te weten wat de toekomst ze gaat brengen. Sommige jongeren blijven hangen bij hun stagebedrijf of afstudeerbedrijf, maar het overgrote gedeelte van de afgestudeerden moet na het afstuderen op zoek naar een baan. Maar hoe krijg je nou zo’n baan? En hoe gebruik je de handvatten die je aangereikt worden op het internet? Dat leggen we je uit in deze blog.

Ontdek je talent

Als je na jaren studeren nog steeds niet zeker weet waar je naar op zoek bent, is een Loopbaan-onderzoek https://www.2explore.nl/aanbod-psychologisch-onderzoek/loopbaanonderzoek/ een goed idee. Maak hier gebruik van om in kaart te brengen wat jouw sterktes en zwaktes zijn, maar ook waar jouw interesses liggen en in wat voor functie jij het sterkst zou zijn.

Online zoeken en gevonden worden

Nu je weet waar jouw sterktes, zwaktes en interesses liggen kan je op zoek naar jouw droombaan. Om ervoor te zorgen dat je aangenomen wordt, als je jouw droombaan eenmaal hebt gevonden, is het belangrijk dat je online goed vertegenwoordigd bent. Maak dus op de meest gebruikte social media platforms een account aan en zorg dat deze vindbaar en up-to-date zijn voor werkgevers. Daarnaast is het belangrijk dat er professionele foto’s op staan en dat alle profielen hetzelfde gevoel uitstralen.

Je wilt natuurlijk niet dat jouw social media profielen een averechts effect hebben op je sollicitatie. Daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Post geen extreme uitspraken, maak je oude werkgever niet zwart en post geen illegale acties. Dit soort dingen kunnen namelijk een reden zijn om je niet aan te nemen. Alhoewel recruiters dit eigenlijk niet mogen laten meewegen in een sollicitatieprocedure, komt dit toch voor. Kortom, zorg er dus voor dat je verzorgde profielen hebt. Want je gaat ook niet onverzorgd naar een sollicitatiegesprek.

Wordt een LinkedIn pro

Het gebruik van social media tijdens het sollicitatieproces valt niet te ontkennen. Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek zoek je toch al snel degene op waar je een gesprek mee hebt. Maar het kan voor veel meer gebruikt worden. Recruiters zijn constant opzoek naar nieuwe talenten en deze zoektocht vindt vaak op LinkedIn plaats. Zorg dus dat je dit platform maximaal benut door de volgende stappen te volgen.

  • Bedrijven volgen
    Volg alle bedrijven waar je voor zou willen werken, specialisten in jouw vakgebied en kleinere bedrijven. Hierdoor weet je wat er speelt in jouw markt. Deze kennis kan je weer helpen in het sollicitatieproces.
  • Netwerk
    Gebruik de website waarvoor hij gemaakt is: netwerken! Voeg alle mensen toe waar je een connectie mee hebt, professioneel of persoonlijk. Dit zorgt dat je in aanraking komt met nieuwe mensen en misschien wel bedrijven en recruiters.
  • Laat weten dat je op zoek bent
    Als je eenmaal een goed netwerk hebt opgebouwd en connecties hebt met bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent is het een goed moment om een oproep te plaatsen. Laat weten waar je naar opzoek bent en wat je te bieden hebt. Dit vergroot de kans dat jouw profiel in de juiste handen terecht komt.

 

Maak een opvallend cv

Als een recruiter jou gevonden heeft of als jij een leuk bedrijf hebt gevonden is de volgende stap het toesturen van het cv. Dit is het eerste wat een recruiter van jou ziet en het is dus belangrijk dat deze er uit springt. Je kan met programma’s als Photoshop en InDesign aan de slag gaan om een knallend cv te maken. Als dit niet jouw sterke kant is, zijn er ook andere opties. Kijk bijvoorbeeld eens naar de cv-builder van YoungCapital, hiermee maak je snel en gratis een professioneel cv.

 

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek

Het moment is daar. Je harde werk heeft geloond en je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Er zijn online veel tips te vinden over het sollicitatiegesprek, maak hier dus gebruik van. Zo kan je je voorbereiden op veelgestelde vragen en kom je dus niet met een mond vol tanden te staan. Daarnaast is het een goed idee om de website van het bedrijf waar je gaat solliciteren door te lezen. Zo kan je eventuele vragen als ‘wat spreekt je aan aan ons bedrijf?’ beantwoorden. Als je dan toch bezig bent, kan je gelijk even een kijkje nemen op de LinkedIn pagina van recruiter.

Kortom, maak gebruik van de tools die je aangereikt worden en bereid je goed voor. Succes!