ADHD onderzoek (jeugd)

Een veelgehoorde vraag; 'Heb ik ADHD?'. ADHD op zichzelf is niet zoveel anders dan een benaming van bepaald gedrag. Als psycholoog wil je altijd graag verklaren. Waar komt dit gedrag vandaan? Dit kan aan de hand van onderzoek naar ADHD waarbij we kijken naar meer dan de stempel. We gaan samen opzoek naar verklaringen, brengen sterktes en uitdagingen in kaart en kijken wat je nodig hebt om hier zo goed mogelijk om te kunnen gaan. 

Het onderzoek

Afhankelijk van de hulpvraag bestaat het onderzoek uit een aantal gesprekken, waarbij we kijken naar het hier en nu, maar ook naar het verleden. Het onderzoek bevat oa:

* ontwikkelingsanamnese
*gesprek met familie / vrienden
* intelligentieonderzoek 
* contact met school 
* observatie(s)
*vragenlijsten 

Belangrijk om te benadrukken is dat we altijd breder kijken dan alleen 'heb ik ADHD?'. Met een brede visie starten we het onderzoek, opzoek naar handelingsgerichte adviezen die jullie handvatten geven met betrekking tot het te verklaren gedrag.

Helaas hebben we geen contracten met jeugd gezien het complexe jeugdzorgstelsel. Wel hebben we veel expertise op het gebied van jeugd! Expertise die we ondanks dit zorgstelsel graag willen inzetten. Om die reden kunnen we het onderzoek enkel particulier aanbieden. De kosten van het onderzoek bedragen 1750 euro. Dit is inclusief rapportage, eventuele diagnose, uitgebreid intelligentieprofiel en adviezen en psycho-educatie richting de toekomst! 

Het onderzoek voor volwassenen

ADHD onderzoek voor volwassenen kan onderdeel zijn van de behandeling, dan wel een losse onderzoeksvraag. We hebben hiervoor contracten met verschillende zorgverzekeraars (zie kopje behandeling). 

Psychologie gericht op krachten en talenten!

Zal ik u even bellen?

Laat je nummer hierachter en ik bel je z.s.m. terug

3

Locaties

8

Certificeringen

30+

Curussen

2000+

Tevreden klanten