Een Studie- en Beroepskeuzeonderzoek kan helpen bij het (her)oriënteren op de juiste studierichting, vervolgopleiding en toekomstige beroepsmogelijkheden. Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in studie en later werk: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen. Ook het persoonlijk functioneren, als aard en stijl en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in werk. Aan de hand van al deze onderzoeksresultaten en een uitgebreid interview worden realistische suggesties gedaan voor de juiste studiekeuze!

Voor wie is dit studie- en beroepskeuze onderzoek bedoeld?

Voor alle jongeren, en hun ouders die een juiste keuze willen maken voor een studieprofiel, vervolgstudie of studierichting en die behoefte hebben aan meer richting en duidelijkheid over wat wel of niet bij hem of haar past! En voor alle volwassenen die hun loopbaan/carrière een nieuwe richting willen geven. Een goed advies is een investering waard!

Wanneer kan het studie- en beroepskeuze onderzoek plaatsvinden?

Als je een afspraak wilt maken (kosteloos kennismaken) of meer informatie wilt hebben over het studie- en beroepskeuzeonderzoek, neem dan contact op met 2eXplore in Deventer of Bussum. Je kunt altijd binnen 6 weken bij ons terecht voor een testdag. Eventueel is een zaterdag ook mogelijk. Het onderzoek duurt in de regel een hele dag (6 uren). Hierna wordt een vervolgafspraak gemaakt om het advies/rapport met jou en eventueel je ouders te bespreken.

Hoe werkt dit studie- en beroepskeuze onderzoek?

Wij maken uitsluitend gebruik van wetenschappelijk onderbouwde testen. Potentieel beoordeling door middel van een interview door een van onze psychologen, persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentie- en interessetesten.

Persoonlijkheidsprofiel

De persoonlijkheidseigenschappen worden in kaart gebracht door middel van speciale karaktertesten.

Capaciteitenprofiel

De persoonlijke competenties worden gemeten door middel van een aantal intelligentietesten.

Interesseprofiel

Interesses worden gemeten door interessetesten.

Interesse?

Neem contact op met 2eXplore op onze vestiging in  Deventer of Bussum, T 0570-763080, M06 55 12 89 59 of mail voor meer info: info@2explore.nl. Je kan ons ook mailen om contact met jou op te nemen. Wil je eerst een kennismakingsgesprek of intake, dit kan kosteloos.