Een Studie- en Beroepskeuzeonderzoek kan helpen bij het (her)oriënteren op de juiste studierichting, vervolgopleiding en toekomstige beroepsmogelijkheden. Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in studie en later werk: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen. Ook het persoonlijk functioneren, als aard en stijl en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in studie en werk. Aan de hand van al deze onderzoeksresultaten en natuurlijk een uitgebreid interview worden realistische suggesties gedaan voor de juiste studiekeuze! Altijd realistisch, passend en haalbaar!

Voor wie is dit studie- en beroepskeuze onderzoek bedoeld?

Voor alle jongeren, en hun ouders die een juiste keuze willen maken voor een studie, profiel, master, vervolgstudie of studierichting en die behoefte hebben aan meer richting en duidelijkheid over wat wel of niet bij hem of haar past! En voor alle volwassenen die hun loopbaan/carrière een nieuwe richting willen geven. Een goed advies is deze investering waard!

Wanneer kan het studie- en beroepskeuze onderzoek plaatsvinden?

Als je een afspraak wilt maken (kosteloos kennismaken) of meer informatie wilt hebben over het studie- en beroepskeuzeonderzoek, neem dan contact op met 2eXplore in Amsterdam, Deventer of Naarden. Je kunt altijd binnen 4 weken bij ons terecht voor een onderzoeksdag. Eventueel is (soms) een zaterdag ook mogelijk in overleg. Het onderzoek duurt in de regel een hele dag (6 uren). Hierna wordt een vervolgafspraak gemaakt om het advies/rapport met jou en eventueel je ouders te bespreken en soms plannen wij dit aansluitend als dit mogelijk is qua agenda. Dit is fijn voor mensen die van ver komen en zo veel tijd besparen.

Hoe werkt dit studie- en beroepskeuze onderzoek?

Wij maken uitsluitend gebruik van wetenschappelijk onderbouwde testen. Potentieel beoordeling door middel van een interview door een van onze psychologen, persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentie- en interessetesten zowel naar studie als beroep c.q. het werkveld! Wij maken gebruik o.a. van een studie-vragenlijst waarin alle studies in de database zitten die bestaan.

Persoonlijkheidsprofiel

De persoonlijkheidseigenschappen en voorkeuren worden in kaart gebracht door middel van speciale persoonlijkheidstesten.

Capaciteitenprofiel

De persoonlijke kwaliteiten worden gemeten door middel van een aantal capaciteitentests.

Interesseprofiel

Interesses worden gemeten door verschillende bewezen interessetesten zowel richting beroep/werkveld en studie interesses!

Interesse?

Neem contact op met 2eXplore op onze vestiging in  Deventer, Amsterdam en Naarden T 0570-763080, M 06 20 45 21 03 of 06 44 29 34 20 of app/mail voor meer info: info@2explore.nl. Je kan ons ook mailen om contact met jou op te nemen. Wil je eerst een kennismakingsgesprek of intake, dit kan kosteloos. Via de mail en of whatsapp zijn wij snel en goed bereikbaar, telefonisch kan lastiger zijn ivm onze onderzoeken en gesprekken.